HomeHL-WorldΠιερ Κάρλο Παντοάν: Αυτός είναι ο πιθανότερος διάδοχος του Ματέο Ρέντσι

Πιερ Κάρλο Παντοάν: Αυτός είναι ο πιθανότερος διάδοχος του Ματέο Ρέντσι

Ο αγαπημένος των χρηματαγορών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αγέλαστος, με αυστηρό ύφος, δηλώνει ανεξάρτητος και είναι ο «αγαπημένος» των χρηματαγορών αλλά και των θεσμικών οργάνων της Ευρώπης.

Το φαβορί για να διαδεχτεί τον Ματέο Ρέντσι, στην πρωθυπουργία της Ιταλίας είναι ο Πιερ Κάρλο Παντοάν με τις φήμες να ενισχύονται τις τελευταίες ώρες μετά την ακύρωση του ταξιδιού του στις Βρυξέλλες, όπως μεταδίδει το Reuters. O Iταλός υπουργός Οικονομικών θα συμμετείχε στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, ωστόσο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος άλλαξε απ΄ότι φαίνεται τα σχέδια του.

Ο 66χρονος Ιταλός θεωρείται η ιδανική λύση για να ηγηθεί μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης. Μετά το «όχι» των Ιταλών στην συνταγματική αναθεώρηση, πολιτικοί αναλυτές εκφράζουν φόβους για «Italexit» με τον Παντοάν να προβάλει ως ο σωτήρας, που θα βγάλει τη χώρα από τις συμπληγάδες.

Ο Παντοάν γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου του 1950 στη Ρώμη. Ο Ιταλός οικονομολόγος ανέλαβε τα ηνία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών στην Ιταλία το 2014.

Ήταν στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το 2001 έως το 2005. Την 1η Ιουνίου του 2007, έγινε αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ.

Από το 1998 έως το 2001, ήταν οικονομικός σύμβουλος δύο Ιταλών πρωθυπουργών: του Μάσιμο ντ’ Αλέμα και του Τζιουλιάνο Αμάτο. Επιπλέον, ήταν σύμβουλος στην Παγκόσμια, Τράπεζα, την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Από τις πρόσφατες δηλώσεις του που έχουν κάνει αίσθηση στη Γηραιά Ήπειρο: Τις αδύναμες οικονομίες στην ευρωζώνη τις αποκαλεί περιφερειακές χώρες.

Έχει δηλώσει ότι η Ευρωζώνη χρειάζεται ένα υπουργείο Οικονομικών. Σε συνέντευξή του στο «Politico», o Παντοάν έχει υποστηρίξει πως η ευρωζώνη χρειάζεται δικό της υπουργό Οικονομικών κι ότι θα πρέπει να επιταχυνθεί η ενσωμάτωση της χρηματοπιστωτικής και της δημοσιονομικής στρατηγικής προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οικονομική και μεταναστευτική κρίση στη Γηραιά Ήπειρο.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση