HomeHL-9Πιάστηκαν επ’αυτοφώρω μετά την τηλεφωνική απάτη σε 80χρονο

Πιάστηκαν επ’αυτοφώρω μετά την τηλεφωνική απάτη σε 80χρονο

Ο ηλικιωμένος ειδοποίησε την αστυνομία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά των απατεώνων Ελλήλων ή αλλοδαπών, οι οποίοι εξαπατούν τηλεφωνικά κυρίως ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές της Κρήτης.

Αυτή τη φορά στο στόχαστρο των απατεώνων μπήκε ένας 80χρονος από την Ανατολή Ιεράπετρας, ο οποίος όμως, υποψιασμένος όπως ήταν, τελικά στάθηκε η αφορμή, οι δύο δράστες από την Αλβανία, ηλικίας 32 και 24 ετών αντίστοιχα, να πιαστούν επ’αυτοφώρω από την αστυνομία.

Ο ένας εκ των δύο ανδρών, τηλεφώνησε στον 80χρονο και προσποιούμενος τον αστυνομικό, του είπε ότι ο γιος του είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό.

Μάλιστα ζήτησε από τον ηλικιωμένο να του δώσει το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, προκειμένου ο γιος του να μην έρθει αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Ο ηλικιωμένος, που προφανώς είχε ενημερωθεί για τα απανωτά περιστατικά που έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες στο νησί, δέχθηκε να δώσει τα χρήματα κι έτσι το ραντεβού κλείστηκε στο σπίτι του.

Όταν οι δύο Βούλγαροι μετέβησαν στο σπίτι του 80χρονου, εκείνος είχε προλάβει να ειδοποιήσει την αστυνομία, καταγγέλλοντας το περιστατικό κι έτσι οι αστυνομικοί τσάκωσαν τους δύο αλλοδαπούς με τα χρήματα στα χέρια.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι δύο αλλοδαποί με την ίδια μέθοδο είχαν καταφέρει να αποσπάσουν το ποσό των 3.000 ευρώ από 78χρονη στην περιοχή της Ιεράπετρας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση