HomeHL-GreeceΈρευνα από το ΚΕΕΛΠΝΟ για τον θάνατο της 41χρονης στο νοσοκομείο Ζακύνθου

Έρευνα από το ΚΕΕΛΠΝΟ για τον θάνατο της 41χρονης στο νοσοκομείο Ζακύνθου

Σήμερα κλιμάκιο στο νησί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ σήμερα στο νοσοκομείο Ζακύνθου για τη διερεύνηση των αιτίων που είχαν ως αποτέλεσμα πέντε ασθενείς να παρουσιάσουν επιπλοκές έπειτα από χειρουργική επέμβαση και τον τραγικό θάνατο της 41χρονης Ελένης Αρβανιτάκη.

Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ θα διερευνήσουν αν το πρόβλημα οφείλεται στα φάρμακα, στα αέρια του χειρουργείου ή σε άλλη αιτία.

Εκτός από την μητέρα δύο παιδιών που κατέληξε έπειτα από πολυοργανική ανεπάρκεια, η δεύτερη ασθενής νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και υπό συνεχή παρακολούθηση στο ίδιο νοσοκομείο, ενώ οι υπόλοιποι τρεις- που ήταν πιο ελαφρά- είναι καλά στην υγεία τους και έχουν ήδη λάβει εξιτήριο από το Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα διενεργήθηκαν εκτεταμένοι έλεγχοι στον χώρο των χειρουργείων, από τους οποίους δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη μικροβίων.

Για λόγους ασφαλείας, τα χειρουργεία θα παραμείνουν κλειστά και δεν θα γίνονται ούτε καισαρικές μέχρι να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια που οδήγησαν σε μετεγχειρητικές επιπλοκές, αλλά θα αντιμετωπίζονται μόνο τα έκτακτα περιστατικά σε ελεγμένο χώρο.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση