HomeHL-LifestyleΧωρίς συναίνεση της Σνάιντερ η σκηνή σεξ με το βούτυρο στο «Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι»

Χωρίς συναίνεση της Σνάιντερ η σκηνή σεξ με το βούτυρο στο «Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι»

Η αποκάλυψη του σκηνοθέτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία από τις πιο αμφιλεγόμενες σκηνές στην ιστορία του Χόλιγουντ κρύβει μια σοκαριστική αλήθεια. Η ερωτική σκηνή της Μαρία Σνάιντερ και του Μάρλον Μπράντον μαζί με ένα βούτυρο αποτύπωσε έναν βιασμό.

Σε βίντεο που βγήκε πρόσφατα στην επιφάνεια του Διαδικτύου, ο σκηνοθέτης της ταινίας «Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι» Μπερνάρντο Μπερτολούτσι παραδέχεται πως η πρωταγωνίστρια δεν είχε συναινέσει για τη σκηνή, με το αποτέλεσμα να είναι μία συνωμοσία μεταξύ του ίδιου και του Μάρλον Μπράντον.

«Η σκηνή με το βούτυρο ήταν μια ιδέα που είχα με τον Μάρλον εκείνο το πρωί πριν από το γύρισμα», ανέφερε σε συνέντευξή του στην Ταινιοθήκη της Γαλλίας από το 2013.

Όπως λέει, αυτό που ήθελε να πετύχει είναι η Σνάιντερ να νιώσει πραγματικά ταπεινωμένη.

«Νομίζω ότι μίσησε εμένα και τον Μπράντον που δεν της το είπαμε. Δεν ήθελα η Μαρία να ερμηνεύσει την ταπείνωση και την οργή της. Ήθελα να την νιώσει», προσθέτει.

Η Σνάιντερ, που στα γυρίσματα ήταν μόλις 19 ετών, είχε δηλώσει σε συνέντευξή της το 2007: Ένιωσα ταπεινωμένη και ήταν σαν να με βίαζαν μαζί ο Μάρλον και ο Μπερτολούτσι. Μετά τη σκηνή, ο Μάρλον δεν με παρηγόρησε ούτε καν απολογήθηκε. Ευτυχώς ήταν μόνο μια λήψη».

Μετά την ταινία, η ηθοποιός δεν δέχτηκε να ξανακάνει γυμνή σκηνή σε ταινίες.

Το άκουσμα της είδησης σόκαρε το Χόλιγουντ, με πολλούς ηθοποιούς να δηλώνουν «αηδιασμένοι» από την πράξη του σκηνοθέτη.

Η Τζέσικα Τσαστέιν έγραψε στο Twitter: «Όσοι αγαπάτε αυτή την ταινία, βλέπετε μία 19χρονη να βιάζεται από έναν 48χρονο άνδρα. Ο σκηνοθέτης σχεδίασε την επίθεσή της. Αισθάνομαι αηδιασμένη».

Ο Κρις Εβανς, από την πλευρά του, ανέφερε: «Δεν θα ξαναδώ με τον ίδιο τρόπο την ταινία, τον Μπερτολούτσι ή τον Μπράντον. Είναι αηδιαστικό. Αισθάνομαι οργή».

Στο ίδιο μήκος κύματος και το σχόλιο της Εβαν Ρέιτσελ Γουντ που έγραψε: «Είναι αποκαρδιωτικό και εξευτελιστικό. Και οι δύο είναι πολύ άρρωστα άτομα για να νομίζουν πως ήταν οκ».

https://www.youtube.com/watch?v=021jNOEVytQ

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση