HomeΕΛΛΑΔΑΓεροβασίλη: Ο σύντομος δρόμος του Μητσοτάκη για την αξιολόγηση είναι το «ναι σε όλα»

Γεροβασίλη: Ο σύντομος δρόμος του Μητσοτάκη για την αξιολόγηση είναι το «ναι σε όλα»

Επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση

Διαφήμιση

Ως τετραετία εξόδου από την κρίση χαρακτηρίζει την τρέχουσα περίοδο η Ολγα Γεροβασίλη, παραθέτοντας σειρά κυβερνητικών δράσεων.

Σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης υπογραμμίζει πως θα υπάρξουν κυβερνητικές κινήσεις που αφορούν την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας, εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, οι προσπάθειες στον χώρο της Υγείας, ενίσχυση της φορολογικής διοίκησης.

Παράλληλα, η κ. Γεροβασίλη εξαπολύει τα «πυρά» της προς στην αξιωματική αντιπολίτευση, κατηγορώντας την ότι πολιτεύεται με μικροπολιτικό γνώμονα, κινούμενη από την «ιδιοτέλεια κατάληψης της εξουσίας».

«Δεν περιμένουμε κάτι διαφορετικό από ανθρώπους που, όταν ο ελληνικός λαός έκανε θυσίες το 2012, έβγαζαν τα λεφτά τους έξω γιατί όπως δήλωσαν αργότερα “φοβήθηκαν”. Και που τολμούν σήμερα να λένε ότι το τρίτο πρόγραμμα ήταν αχρείαστο, όταν έκαναν τα πάντα για να καταλήξουμε σε αυτό», σχολιάζει

Ο κ. Μητσοτάκης «δεν τολμά, βεβαίως, να ομολογήσει ότι ο, δήθεν σύντομος, δικός του δρόμος για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης είναι το “ναι σε όλα”», προσθέτει. Υποστηρίζει εξάλλου ότι «αν είχε η ηγεσία τής αξιωματικής αντιπολίτευσης την τιμιότητα και τη γενναιότητα να αποδεχθεί πως εξαιτίας των πολιτικών επιλογών της βυθιστήκαμε σε επιτροπεία, θα έβαζε πλάτη ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία προς όφελός μας η διαπραγμάτευση».

Αναφερόμενη στην διαπραγμάτευση τόνισε πως αναμένει από το Eurogroup να αποτυπώσει τη θετική πορεία και τη ρεαλιστική λύση για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, αλλά και διαμηνύει, την ίδια στιγμή, πως η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο, από όσα ψηφίστηκαν το καλοκαίρι του 2015, υπενθυμίζοντας παράλληλα, ότι εκείνη η συμφωνία είχε ψηφιστεί και από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι.

Οσον αφορά ζητήματα του υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, υπογραμμίζει ότι ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος για την κινητικότητα «δεν είναι ούτε χάπι, ούτε συνταγή» και ξεκαθαρίζει πως η κυβέρνηση βάζει τέλος στους λίγους και εκλεκτούς, στα ιδιωτικά συμφέροντα που λυμαίνονταν τους δημόσιους οργανισμούς, στα ρουσφέτια. Στον αντίποδα, η σημερινή κυβέρνηση έχει «την πολιτική βούληση για πραγματικές μεταρρυθμίσεις, ώστε το Δημόσιο να γίνει παραγωγικό και να συμβάλει στην ανασυγκρότηση της χώρας».

Σε ερώτηση για το Κυπριακό, απαντά χρησιμοποιώντας δύο ρήματα: «Επαγρυπνούμε» -«δεν παρασυρόμαστε». Πιο συγκεκριμένα, «επαγρυπνούμε… δεν παρασυρόμαστε από δηλώσεις που γίνονται για εσωτερική κατανάλωση».

Ερωτηθείσα για τον Φιντέλ Κάστρο, απαντά αιχμηρά λέγοντας: «Αυτοί που έσπευσαν να τον χαρακτηρίσουν δικτάτορα είναι ο Ντόναλντ Τραμπ και οι ακραίοι συντηρητικοί κύκλοι σε Αμερική και Ευρώπη».

Διαφήμιση