HomeΕΛΛΑΔΑΘεοδωράκης: Μην μιλάμε με όρους πανικού για τα εθνικά θέματα

Θεοδωράκης: Μην μιλάμε με όρους πανικού για τα εθνικά θέματα

«Γιατί προτείναμε το Εθνικό Συμβούλιο»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Τα εθνικά θέματα δεν πρέπει να τα σηκώνει το κόμμα που κυβερνά. Τα εθνικά θέματα πρέπει να έχουν πλειοψηφίες του 80%» δήλωσε ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στον Flash 96.

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε: «Πιστεύω ότι πρέπει να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, γιατί ακούω πολλούς πανικόβλητους να μιλούν. Η Ελλάδα δεν απειλείται, η Ελλάδα παραμένει μια ισχυρή χώρα και παραμένει μια χώρα στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, άρα μη μιλάμε με όρους πανικού στην κοινωνία. Βεβαίως, θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε στο εθνικό μέτωπο, για να μη νομίζουν ότι κάποιοι στα εθνικά θέματα είναι μόνοι τους.

» Για αυτό ακριβώς προτείναμε τη δημιουργία ενός Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, όπου εκεί θα παίρνονται όλες οι καθοριστικές για την χώρα αποφάσεις. Τα εθνικά θέματα δεν πρέπει να τα σηκώνει το κόμμα που κυβερνάει. Τα εθνικά θέματα πρέπει να έχουν πλειοψηφίες του 80%. Δεν μπορούμε να πανικοβαλλόμαστε επειδή ο Ερντογάν κάνει μία δήλωση, αλλά από την άλλη δεν πρέπει και να αδιαφορούμε.»

Για την πορεία της διαπραγμάτευσης, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε: «Εμείς δεν είμαστε της άποψης να γκρεμιστεί η χώρα, για να γκρεμιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Το τι θα κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός κάποια στιγμή, όταν έρθουν οι εκλογές. Αυτή τη στιγμή, αυτό που προέχει, είναι να περάσουμε τον κάβο των αξιολογήσεων και να έρθουν και τα λεφτά που έχει ανάγκη η χώρα, με βάση τις συμφωνίες που έχει κάνει με την Ευρώπη.»

Τέλος, ερωτηθείς για τις πρόσφατες δηλώσεις του περί συνιστώσας του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθάρισε:

«Αν κάποιος έχει ονειρευτεί ότι Το Ποτάμι θα πάει να ενισχύσει το ΠΑΣΟΚ, την ΔΗΜΑΡ και όλους αυτούς που συμφωνήσανε να μοιράσουν τις θέσεις του κρατικού μηχανισμού, 4-2-1 τα θυμάστε, επί κυβερνήσεως Σαμαρά, είναι βαθιά νυχτωμένος. Δεν πρόκειται να το κάνουμε.»
in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση