HomeHL-9Ζευγάρι υπερχρεωμένων δανειοληπτών δικαιώθηκε για δεύτερη φορά

Ζευγάρι υπερχρεωμένων δανειοληπτών δικαιώθηκε για δεύτερη φορά

Σημαντική εξέλιξη για όσους διεκδικούν την υπαγωγή τους στο «νόμο Κατσέλη»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δικαιωμένη νοιώθει η οικογένεια οδηγού ταξί από το Ηράκλειο ,μετά από τη σημαντική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου, με την οποία η οικογένεια των υπερχρεωμένων δανειοληπτών δικαιώθηκε επί της ουσίας για δεύτερη φορά. Το δικαστήριο, με την απόφασή του, επιβεβαίωσε ότι ο δανειολήπτης ανήκει στην κατηγορία, του μικροεμπόρου και όχι του εμπόρου, όπως ισχυρίστηκε η Τράπεζα στις αιτιάσεις της, με τις οποίες είχε προσβάλει την πρώτη απόφαση του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου που είχε εγκρίνει την υπαγωγή του επαγγελματία οδηγού στις ευεργετικές διατάξεις του «νόμου Κατσέλη».

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης «ο δανειολήπτης, με την δικαστική απόφαση, κατάφερε να ΄΄νικήσει΄΄ την  Τράπεζα, που έχει καταθέσει έκθεση έφεσης στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου εναντίον των οριστικών αποφάσεων ,του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου.

Η οικογένεια που δικαιώθηκε έχει δύο ανήλικα παιδιά. Ο μεν σύζυγος εργάζεται ως αυτοκινητιστής  με ατομικό εισόδημα 1.125 ευρώ, ενώ η σύζυγος ως νοσηλεύτρια  σε Ιδιωτική Κλινική, με μισθό 712,24 ευρώ.

Διαμένουν σε μισθωμένη οικία στο Ηράκλειο και το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που έχουν, είναι ένα αυτοκίνητο, χαμηλής  εμπορικής αξίας.

Οι εν λόγω δανειολήπτες, είχαν χρεωθεί σε δυο  τράπεζες, με το χρέος τους, να ανέρχεται συνολικά σε 187.199 ευρώ.

Μετά την τόσο νικηφόρα εξέλιξη της υπόθεσης, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,δηλώνει ότι νοιώθει δικαιωμένη,  και επισημαίνει ότι ο νόμος 3869/2010 είναι ΄΄μονόδρομος΄΄ για τα αδύναμα ΄΄υπερχρεωμένα νοικοκυριά΄΄ και ΄΄ευχαριστεί τους δικαστές της Κρήτης για την δίκαιη κρίση τους και την συμπαράσταση που δείχνουν στις δύσκολες μέρες που βιώνουν οι Έλληνες υπερχρεωμένοι καταναλωτές. Παράλληλα, καλεί τις Τράπεζες να συνετιστούν, να ακολουθούν τις προτεινόμενες από τους δανειολήπτες ρυθμίσεις στην εξωδικαστική διαδικασία, να αποφεύγουν την δική τους οικονομική «αιμορραγία» αλλά και των δανειοληπτών ,που αποφέρουν οι δικαστικές αντιδικίες».

Διαφήμιση
Διαφήμιση