HomeHL-SportsΤα καλύτερα της 10ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα

Τα καλύτερα της 10ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis-2Του Ευθύμη Φασουλάκη

Το πρώτο διήμερο του Δεκεμβρίου διεξήχθη η 10η αγωνιστική της φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκα. Μια αγωνιστική , με δύσκολες εκτός έδρας αποστολές για τους αιωνίους, που μόνο ο Ολυμπιακός έφερε εις πέραν. Συγκεκριμένα οι Ερυθρόλευκοι πήραν σπουδαίο διπλό στην Πόλη με 77-71 επί της Νταρουσάφακα, ενώ ο πολύ άστοχος Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 72-57 από την Μπαρτσελόνα.

Ας δούμε τα παιχνίδια των αιωνίων , τα υπόλοιπα παιχνίδια που ξεχώρισαν και μια συνοπτική παρουσίαση της αγωνιστικής.

Φενερμπακτσέ-Ρεάλ Μαδρίτης 78-77 :  Σε ένα πραγματικά σπουδαίο παιχνίδι στην Πόλη  , η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με μια βολή του Νούναλι στο τελευταίο δευτερόλεπτο επικράτησε της Βασίλισσας με 78-77.

Οι ομάδες ήταν κοντά σε όλη την διάρκεια του αγώνα αλλά τελικά η Φενέρ πήρε μια πολύ σπουδαία , ψυχολογικά και βαθμολογικά , νίκη.

Κορυφαίοι μεταξύ άλλων για τους νικητές , οι Νούναλι με 18 πόντους , 5 ριμπάουντ και την βολή της νίκης και Ούντο με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ ενώ για την ομάδα του Πάμπλο Λάσο οι Ράντολφ με 16 πόντους και Γιουλ με 14 πόντους και 8 ασίστ.

Το παιχνίδι αυτό άφησε κέρδη και για τις 2 ομάδες , η μεν Φενέρ  πήρε την νίκη που την κρατά στην δεύτερη θέση , ενώ η Ρεάλ έχασε με την μικρότερη δυνατή διαφορά , κάτι πιθανόν χρήσιμο σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Μπάμπεργκ –ΤΣΣΚΑ Μόσχας 88-90 : Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι , γνώρισε άλλη μια ήττα στις λεπτομέρειες και  παρέμεινε στην τελευταία θέση , αυτή την φορά από τους πρωταθλητές Ευρώπης. Το καλάθι του  Φριτζόν στο 1’’ πριν το τέλος έδωσε στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη την νίκη και άφησε τους Γερμανούς για άλλη μια φορά με την απογοήτευση ότι έχασαν παρότι προσπάθησαν.

Για τους μαχητικούς Γερμανούς κορυφαίοι ήταν ο Μέλι με 26 πόντους και ο Τάις με 19 πόντους και 9 ριμπάουντ ενώ για την ΤΣΣΚΑ , ο Τεόντοσιτς ήταν όπως πάντα εκπληκτικός με 31 πόντους και 8 ασίστ ενώ και ο Βορονσέβιτς  με 15 πόντους και 5 ριμπάουντ βοήθησε στην δύσκολη επικράτηση των Ρώσων.

Η Μπάμπεργκ παρά τις καλές εμφανίσεις , δύσκολα θα μπει στο παιχνίδι της πρόκρισης ενώ η ΤΣΣΚΑ συνεχίζει να διατηρεί το μαξιλαράκι των 2 νικών απόσταση που την κρατά άνετα στην πρώτη θέση.

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Αναντολού Εφές  77-86 :  Η Μακάμπι , πέταξε στα σκουπίδια την νίκη επί του ΟΣΦΠ στο ΣΕΦ την προηγούμενη αγωνιστική , χάνοντας στο γήπεδο της από την Εφές που δείχνει να αποκτά ρυθμό με 86-77 . Το τέταρτο δεκάλεπτο με επιμέρους σκορ 23-14 ήταν κλειδί για την τελική επικράτηση των Τούρκων .

Για τους Ισραηλινούς , Γκάουντλοκ με 10 πόντους και 7 ασίστ και Ραντ με  11 πόντους 3 ασίστ και 3 κλεψίματα ήταν οι καλύτεροι ενώ για την ομάδα του Περάσοβιτς ξεχώρισαν οι Χάνικαττ με 21 πόντους 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ και Μπράουν με 22 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Με το αποτέλεσμα αυτό ,  Μακάμπι και Αναντολού είναι 2 από τις 5 ομάδες που έχουν ρεκόρ 5-5 , και αυτό δείχνει το πόσο αμφίρροπο είναι ακόμα και για τις 2 το αν θα προκριθούν και σε τι θέση.

Πάντως η Μακάμπι οφείλει να σταθεροποιήσει την απόδοση της αν θέλει να ελπίζει σε κάτι καλό , ενώ  η Εφές δείχνει να φορμαρίζεται στο κρισιμότερο κομμάτι της σεζόν.

Νταρουσάφακα- Ολυμπιακός 71-77 : Σπουδαία νίκη για τους Πειραιώτες , που μετριάζει κάπως το στραβοπάτημα της προηγούμενης αγωνιστικής  κόντρα στην Μακάμπι . Ο ΟΣΦΠ ήταν καλός , είχε προβάδισμα σε όλον τον αγώνα και έφτασε στην νίκη , σε μια έδρα που δύσκολα θα περάσουν πολλές ομάδες από αυτήν.

Για την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ , οι Κλάιμπερν με 21 πόντους και 5 ριμπάουντ και Γουόναμεικερ με  11 πόντους , 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ προσπάθησαν αλλά όπως και στον αγώνα με τον ΠΑΟ , δεν απέτρεψαν την ήττα  , ενώ για τους Πρωταθλητές Ελλάδας , Λοτζέσκι με  15 πόντους και 7 ριμπάουντ και Πρίντεζης 15 πόντους , ήταν οι βασικότεροι συντελεστές αυτής της νίκης.

Ο Ολυμπιακός πήρε κεφάλι από το γκρουπ των 5 ομάδων που προανέφερα , μέσα στο οποίο βρίσκονται και οι Τούρκοι  και έτσι συνεχίζει την προσπάθεια του για την κατάληψη μιας εκ των 4 πρώτων θέσεων.

 Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 72-57 :  Ένας πολύ άστοχος ΠΑΟ , έχασε πολύ ευκολότερα του αναμενομένου από την λαβωμένη Μπαρτσελόνα του Γιώργου Μπαρτζώκα . Η αστοχία στα τρίποντα και το πολύ κακό τρίτο δεκάλεπτο , κατέστρεψαν την καλή προσπάθεια του πρώτου ημιχρόνου και έδωσαν την ευκαιρία στους Καταλανούς για μια εύκολη νίκη.

Για τους νικητές , Τόμιτς με 16 πόντους και 6 ριμπάουντ και ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ με 12 πόντους ξεχώρισαν ενώ για τον Παναθηναϊκό από την γενικότερη κακή βραδιά , προσπάθησαν οι Φελντέιν με 13 πόντους και 4 ασίστ και για μια ακόμα φορά ο Σίγκλετον με 12 πόντους 5 ριμπάουντ 3 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Η Μπαρτσελόνα πήρε μια νίκη , φιλί ζωής μέσα στην έδρα της , τόσο ψυχολογικά γιατί επετεύχθη εύκολα έναντι ενός σπουδαίου και με τους ίδιους στόχους αντιπάλου , αλλά και βαθμολογικά καθώς με εντός έδρας ήττα θα έμενε πίσω στην προσπάθεια της για πρόκριση.

Ο ΠΑΟ από την άλλη , ήταν άστοχος και αναποτελεσματικός και  έχασε την ευκαιρία για μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη . Φυσικά και είναι στο παιχνίδι της διεκδίκησης της πρόκρισης και του πλεονεκτήματος έδρας , αλλά για να ισχυροποιήσει την θέση του σε αυτό , πρέπει να αρχίσει να παίρνει και εκτός έδρας αποτελέσματα.

Στα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής : Ούνιξ Καζάν – Αρμάνι Μιλάνο 100-79 ,  Ερυθρός Αστέρας-Ζαλγκίρις 79-88 και Μπασκόνια-Γαλατασαράι 69-62.

Και οι 2 ομάδες μας είναι γερά στην διεκδίκηση της πρόκρισης και μας περιμένουν ακόμα 20 αγωνιστικές που θα κρίνουν τα πάντα και θα μας προσφέρουν πλούσιο θέαμα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση