HomeHL-WorldΣε νοσοκομείο της Ρώμης εισήχθη ο Στίβεν Χόκινγκ

Σε νοσοκομείο της Ρώμης εισήχθη ο Στίβεν Χόκινγκ

Αναμένεται να αναχωρήσει το Σάββατο από την Ιταλία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Βρετανός θεωρητικός φυσικός και κοσμολόγος Στίβεν Χόκινγκ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Ρώμης για εξετάσεις σήμερα επειδή αισθάνθηκε αδιαθεσία, όμως δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, ανέφερε ένας εκπρόσωπός του. Ο 74χρονος Χόκινγκ, που βρίσκεται στην Ιταλία ένα συνέδριο που οργανώνει η Παπική Ακαδημία Επιστημών και συναντήθηκε με τον πάπα Φραγκίσκο την Δευτέρα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Τζεμέλι της Ρώμης.

Τόσο ο εκπρόσωπος όσο και μια πηγή του Βατικανού είπαν ότι δεν πιστεύεται ότι η κατάστασή του είναι σοβαρή. Η πηγή του Βατικανού πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν έχουν αλλάξει τα σχέδια του διάσημου φυσικού να αναχωρήσει από την Ιταλία αύριο Σάββατο.

Ο Χόκινγκ, που πάσχει από πλάγια μυατροφική σκλήρυνση, μιλά με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή και ταξιδεύει συνοδευόμενος πάντα από τέσσερις βοηθούς, μεταξύ των οποίων και δύο νοσοκόμες. Στις 25 Νοεμβρίου έδωσε μια διάλεξη στο Βατικανό με θέμα την καταγωγή του σύμπαντος.

Το Τζεμέλι θεωρείται ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία της Ρώμης και εκεί νοσηλεύονται, όποτε χρειαστεί, οι επικεφαλής της καθολικής εκκλησίας.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση