HomeHL-CultureΟ «Θάλαμος 20(14)» παρουσιάζεται στο Ηράκλειο

Ο «Θάλαμος 20(14)» παρουσιάζεται στο Ηράκλειο

Εκδήλωση για το πέμπτο μυθιστόρημα της γιατρού Βάνας Λυδάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το βιβλιοπωλείο Κίχλη σε συνεργασία με τις εκδόσεις Κέδρος διοργανώνει την παρουσίαση του βιβλίου: Θάλαμος 20(14) της Βάνας Λυδάκη

Στις 7 Δεκεμβρίου 2016 στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Πρεβελάκη και Γρεβενών, και ώρα 7.00μμ, η παρουσίαση του πέμπτου μυθιστορήματος της ιατρού – Αιματολόγου και συγγραφέα Βάνας Λυδάκη, με τίτλο: Θάλαμος 20(14).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Αντώνης Καρτσάκης, φιλόλογος-συγγραφέας

Αντώνης Κούτης, ιατρός Κοινωνικής Ιατρικής και ποιητής

parousiash-vivlioy

Το μυθιστόρημα Θάλαμος 20(14) είναι γραμμένο με σκηνικό την αποδιάρθρωση της δημόσιας υγείας στην περίοδο της οικονομικής κρίσης και είναι αφιερωμένο σε εκείνους που αγωνίζονται ώστε να μην γίνει ο τόπος μας ένας ανθρώπινος σκουπιδότοπος.

Η γιατρός Άννα Βασιλάκη, ευαισθητοποιημένη από το πλήθος των ανασφάλιστων στην υγεία, λειτουργεί στα όρια της παραπτωματικότητας για να τους βοηθήσει. Κι ενώ η δράση της αποκαλύπτεται, μαθαίνει ότι η μητέρα της, η Κυρία Στέλλα, έχει την επάρατη νόσο. Ο Στάθης Παπαγεωργίου, άνθρωπος της Διοίκησης, που αγωνίστηκε να περικόψει τα έξοδα του νοσοκομείου αλλά τώρα σηκώνει τα χέρια ψηλά, εντέλλεται για μια Ένορκη διοικητική εξέταση δίχως να το επιθυμεί. Η γριά κομμουνίστρια Ειρήνη, επαναπατρισθείσα πριν χρόνια από Τασκένδη, έχει ένα ανήκουστο αίτημα που μόνο η ανιψιά της η Ξένια μπορεί να εκπληρώσει. Η Ξένια, μοναχική γυναίκα του κυβερνοχώρου και χακτιβίστρια, με σκοτεινό παρελθόν, θα φορτωθεί το άχθος μιας συνομωσίας που θα την εξοντώσει και θα συναντήσει τον έρωτα που θα τη σώσει. Ο άνεργος Μανόλης, ο εθισμένος στο διαδίκτυο έφηβος Έκτορας, ο οργίλος αγωνιστής ιατρός Άγγελος Τσιάλης, ο χειροπρακτικός θεραπευτής Άρης Ξενίδης, ο Μπαγκλαντεσιανός μετανάστης Σουχιέλ που πέφτει αιμόφυρτος στο δρόμο, ο πολιτικός εξόριστος Στρατής, η γλυκιά Ευτέρπη, η γεωργιανή Έκα, ο Εβραίος Ααρών Βουλγάτης, ο «κουτεντές» Παναγιώτης, όλοι διασταυρώνονται στον θάλαμο 14, και γίνονται ο καθένας μέρος της ιστορίας του άλλου χτίζοντας έτσι σιγά σιγά ένα αφήγημα που αφορά έναν αιώνα που έδυσε και έναν αιώνα που ανέτειλε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση