HomeCity Guide«Μεγαλώνοντας εφήβους», μια ενδιαφέρουσα ομιλία από το 5ο Λύκειο

«Μεγαλώνοντας εφήβους», μια ενδιαφέρουσα ομιλία από το 5ο Λύκειο

Στο επίκεντρο οι σχέσεις γονέων και εφήβων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου ΓΕΛ Ηρακλείου, σε συνεργασία με το σχολείο, διοργανώνει ανοιχτή προς όλους τους ενδιαφερόμενους ενημερωτική ομιλία – συζήτηση με θέμα:

«Μεγαλώνοντας εφήβους, σχετιζόμαστε, αλλάζουμε, ωριμάζουμε μαζί τους!»

Η ομιλία θα γίνει από την κ. Μαρία Παναγιωτάκη, Ψυχολόγο – Κοινωνιολόγο, MSc Αναπτυξιακής Ψυχολογίας, Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Δ.Δ.Ε. Ν.Ηρακλείου. Η κ. Παναγιωτάκη, γνωστή για την κοινωνική της ευαισθησία, για τις επιστημονικές γνώσεις της στην ψυχολογία των νέων, αλλά και για την ανιδιοτελή προσφορά της εδώ και πολλά χρόνια στο χώρο της εκπαίδευσης, βρίσκεται συχνά κοντά στα παιδιά μας παρέχοντας τη βοήθειά της και την ευχαριστούμε θερμά για αυτό.

Σκοπός της ομιλίας αλλά και της συζήτησης που θα ακολουθήσει με τους γονείς και τους κηδεμόνες είναι να διερευνήσει τα μοντέλα συμπεριφοράς και σχέσεων που αναπτύσσονται μεταξύ γονέων και εφήβων, να εξηγήσει τις διαφοροποιημένες στάσεις ζωής, να επιχειρήσει να δώσει απαντήσεις και να προτείνει λύσεις στα διάφορα ζητήματα επικοινωνίας και  σχέσεων που ανακύπτουν μέσα στην καθημερινότητα όλων μας, γονέων και εφήβων. Αλήθεια, μεγαλώνοντας εφήβους, ωριμάζουμε, αλλάζουμε και εμείς; Και σε ποιο βαθμό η δική μας αλλαγή επηρεάζει ή επηρεάζεται από τα παιδιά μας;

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του 5ου ΓΕΛ, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18.00.

Σας περιμένουμε για να ανταλλάξουμε απόψεις και να συζητήσουμε για τα σοβαρά θέματα που απασχολούν εμάς και τα παιδιά μας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση