HomeHL-WorldΟ Πάπας Φραγκίσκος συνάντησε τον Στίβεν Χόκινγκ

Ο Πάπας Φραγκίσκος συνάντησε τον Στίβεν Χόκινγκ

Στο περιθώριο εργασιών επιστημονικού συνεδρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με εγκαρδιότητα και με μια ζεστή χειραψία υποδέχθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος τον Βρετανό θεωρητικό φυσικό και κοσμολόγο Στίβεν Χόκινγκ, στην Παπική Ακαδημία Επιστημών, στη Ρώμη.

Ο 74χρονος επιστήμονας, που έχει δηλώσει ανοιχτά ότι είναι άθεος, είναι μέλος της Ακαδημίας από το 1986 και ταξίδεψε στην ιταλική πρωτεύουσα για να παρακολουθήσει το συνέδριο που διεξήχθη από 25 μέχρι 29 Νοεμβρίου με θέμα: «Επιστήμη και Βιωσιμότητα: Επιπτώσεις της επιστημονικής γνώσης και της τεχνολογίας στην ανθρώπινη κοινωνία και στο περιβάλλον της».

Κατά τις εργασίες του συνεδρίου ο Πάπας Φραγκίσκος απευθύνθηκε στα μέλη της Ακαδημίας και τόνισε ότι ο ρόλος τους στην εξεύρεση δημιουργικών λύσεων στα προβλήματα του κόσμου είναι πιο αναγκαίος από ποτέ και επαίνεσε την αύξηση της συνεργασίας μεταξύ των επιστημονικών και θρησκευτικών κοινοτήτων. Στο συνέδριο ο Στίβεν Χόκινγκ παρουσίασε την πρότασή του για την αρχή του σύμπαντος.

Ο Πάπας Φραγκίσκος φωτογραφήθηκε χαμογελαστός με τον γνωστό επιστήμονα και ανέβασε την φωτογραφία στον λογαριασμό του στο Instagram. Ο Στίβεν Χόκινγκ έχει συναντηθεί στο παρελθόν με τον Πάπα Παύλο ΣΤ΄, τον Πάπα Ιωάννη Παύλο και με τον Πάπα Βενέδικτο.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση