HomeΚΟΣΜΟΣΑκιντζί: Ξεπεράσαμε το αδιέξοδο – Εποικοδομητική η συνάντηση με τον Αναστασιάδη

Ακιντζί: Ξεπεράσαμε το αδιέξοδο – Εποικοδομητική η συνάντηση με τον Αναστασιάδη

Μετά το χθεσινό δείπνο των δύο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, ενημερώνει σε κεκλεισμένων θυρών σε ειδική συνεδρία τη λεγόμενη «βουλή» στα κατεχόμενα για τα διαμειφθέντα στις συνομιλίες στο Mont Pelerin καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις, μετά την ανακοίνωση της επανέναρξης των συνομιλιών αργά χθες το βράδυ.

Ο κ. Ακιντζί , προσερχόμενος στη συνεδρία, η πραγματοποίηση της οποίας είχε ανακοινωθεί από χθες, είπε ότι, ενημερώνοντας τους λεγόμενους βουλευτές, θα συνοψίσει τις εξελίξεις που σημειώθηκαν στην Ελβετία.

Για το χθεσινό δείπνο με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Ακιντζί είπε ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης εντός του δείπνου ξεπεράστηκε το αδιέξοδο και η συνάντηση ήταν πολύ εποικοδομητική.

Πρόσθεσε πως έχει καθοριστεί ημερομηνία για πενταμερή διάσκεψη και είναι και οι δύο ηγέτες ενήμεροι για το τι θα πρέπει να κάνουν πριν τη διεθνή διάσκεψη όπως επίσης γνωρίζουν ότι και οι εγγυήτριες δυνάμεις θα προσκληθούν να παρακαθίσουν στη διεθνή διάσκεψη.

«Μια καινούργια συγκυρία ανοίχθηκε και αυτό είναι κάτι το οποίο επιθυμούσαμε και προτείναμε», είπε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, ευχόμενος την επίλυση του Κυπριακού.

Απαντώντας σε ερώτηση για το γεγονός ότι οι συναντήσεις του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη έχουν οριστεί για το 2017 και όχι για το 2016 ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι η παρέλευση μερικών ημερών δεν είναι κάτι το πολύ σημαντικό.

Ανέφερε ότι ο ίδιος μιλούσε για δημοψήφισμα στα μέσα του 2017.

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι θα μεσολαβήσουν εννέα με δέκα μέρες μετά το νέο έτος για την επανέναρξη των συνομιλιών και ευχήθηκε να καταλήξουν σε λύση και η καθυστέρηση που θα παρουσιαστεί να είναι μόνο αυτή.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση