HomeHL-Psila«Κοντά στον βασιλικό ποτίζεται κι η γλάστρα» … ανορθόγραφα!

«Κοντά στον βασιλικό ποτίζεται κι η γλάστρα» … ανορθόγραφα!

Σπαρταριστό γράμμα μικρού Ηρακλειώτη στον Άγιο Βασίλη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενόσω πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, η πιτσιρικαρία και στο Ηράκλειο βρίσκεται σε πραγματική υπερδιέγερση. Ειδικά εκείνα που πιστεύουν ακόμη στο παραμύθι του Αγίου Βασίλη, έχουν αρχίσει κιόλας να καταστρώνουν σχέδια και να γράφουν λίστες με ποθούμενα δώρα. Εξάλλου, ο μήνας Δεκέμβρης είναι ο μοναδικός ίσως ολόκληρου του χρόνου που ο ελληνικός πληθυσμός κάτω των 9 ετών είναι στην κυριολεξία… «παναγίτσες», περιμένοντας το ξημέρωμα της Πρωτοχρονιάς.

Ένας μικρός Ηρακλειώτης, των πολύ μικρών τάξεων του Δημοτικού, έγραψε – το προσχέδιο όπως μάθαμε – του γράμματος που θα στείλει στον Άγιο Βασίλη και σας το παρουσιάζουμε.

gramma-agios-vasilhs

Η αλήθεια είναι πως ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας ένα μικρό θεματάκι με την ορθογραφία το έχει, γι’ αυτό και σας παραθέτουμε το κείμενο που βλέπετε στη φωτογραφία ορθογραφημένο και ευανάγνωστο προκειμένου να καταλάβετε κι εσείς τι ακριβώς δώρα ζητά από τον Άγιο Βασίλη ο απίστευτος πιτσιρικάς:

«Αγαπητέ Άη Βασίλη

Ήμουν ήσυχος όλον τον Νοέμβρη και θα είμαι ήσυχος όλο τον Δεκέμβρη και γι’ αυτό θα ήθελα να μου φέρεις τα Χριστούγεννα το αστυνομικό τμήμα της αστυνομίας μαζί με το αυτοκίνητό της. Αυτά είναι προς το παρόν για μένα. Α! και έχω κάτι ακόμα. Θα ήθελα να μου φέρεις και κάτι για τη μαμά μου. Ένα πανέμορφο δαχτυλίδι.

Με αγάπη ….»

Διαφήμιση
Διαφήμιση