HomeHL-GreeceΤι προκάλεσε την τραγωδία στα Everest -«Βγείτε όλοι έξω, θα γίνει έκρηξη», φώναζε ο ψυκτικός

Τι προκάλεσε την τραγωδία στα Everest -«Βγείτε όλοι έξω, θα γίνει έκρηξη», φώναζε ο ψυκτικός

Τα σενάρια που εξετάζει η πυροσβεστική

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σοκ έχει προκαλέσει η απίστευτη τραγωδία που σημειώθηκε χθες το πρωί στα Everest της πλατείας Βικτωρίας, όταν έγινε έκρηξη με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της η 39χρονη λογίστρια Βασιλική Παραστατίδου και να τραυματιστούν ακόμη πέντε άτομα.

Η τρομερή έκρηξη που σημειώθηκε στις 09:25 το πρωί της Πέμπτης συντάραξε το κέντρο της Αθήνας. Από την αρχή οι πληροφορίες έκαναν λόγο για τραυματίες και ένα εγκλωβισμένο άτομο. Και δυστυχώς επιβιβαιώθηκαν δυο ώρες αργότερα όταν οι άνδρες της πυροσβεστικής ανέσυραν νεκρή την 39χρονη λογίστρια του καταστήματος, μητέρα δύο ανήλικων κοριτσιών.

Η άτυχη λογίστρια δούλευε επί 15 χρόνια στην επιχείρηση και χθες, πρώτη του μήνα βρέθηκε εκεί για να ενημερώσει τα βιβλία. Μάλιστα, είχε πάει νωρίς γιατί ήθελε το απόγευμα να ετοιμάσει το πάρτι γενεθλίων της κόρης της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο σύζυγός της άτυχης Βασιλικής εργαζόταν στην ίδια εταιρεία. Αμέσως μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός έτρεξε στο σημείο και κατέρρευσε όταν επιβεβαιώθηκε από τα χείλη των συναδέλφων του ότι το θύμα ήταν η σύζυγός του.

Ακόμα πέντε άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο εκ των οποίων ένας, ο ψυκτικός, είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση με εγκαύματα στο πρόσωπο.

Τι προκάλεσε την έκρηξη

Οπως διευκρινίστηκε, το κατάστημα «Everest», όπου σημειώθηκε η έκρηξη, δεν είχε ούτε φυσικό αέριο, ούτε προπάνιο.

Χθες το πρωί στο κατάστημα βρισκόταν ένας ψυκτικός (ο οποίος έχει τραυματιστεί σοβαρά) ο οποίος εκτελούσε εργασίες συντήρησης και επισκευής ψυγείων.

Με βάση τις πρώτες καταθέσεις που έχουν λάβει οι άνδρες της πυροσβεστικής ο ψυκτικός προσπαθούσε να συγκολλήσει κάποιο σημείο των ψυγείων από το οποίο υπήρχε διαρροή φρέον. Ο τεχνικός, είχε φιάλη ασετυλίνης που χρησιμοποιούσε για το φλόγιστρο με το οποίο έκοβε ή κολλούσε τους χαλκοσωλήνες στους ψυκτικούς θαλάμους.. Όμως κατά τη διάρκεια της ηλεκτροσυγκόλλησης η φλόγα φαίνεται να ήρθε σε επαφή με φρέον που είχε διαρρεύσει κι έτσι ξέσπασε αρχικά πυρκαγιά, η οποία και προκάλεσε εγκαύματα στο πρόσωπο του 41χρονου ψυκτικού.

Κατά πληροφορίες ο τεχνικός στη συνέχεια ανέβηκε τις σκάλες του καταστήματος τρέχοντας φωνάζοντας σε όλους να βγουν έξω γιατί θα γίνει έκρηξη, κάτι το οποίο συνέβη δευτερόλεπτα αργότερα με τα γνωστά αποτελέσματα.

Η 39χρονη μητέρα δυο παιδιών δεν άκουσε τις φωνές με αποτέλεσμα να παραμείνει στο υπόγειο και σε απόσταση ελάχιστων μέτρων από το σημείο της έκρηξης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ορίσει επιτροπή πραγματογνωμόνων, η οποία θα εξετάσει όλα τα στοιχεία και θα καταλήξει στο τελικό πόρισμα για τα αίτια της έκρηξης.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση