HomeHL-GreeceΗ Αχτσιόγλου θέλει πολιτική συμφωνία για τα εργασιακά στο Eurogroup

Η Αχτσιόγλου θέλει πολιτική συμφωνία για τα εργασιακά στο Eurogroup

«Δεν είναι τεχνικά θέματα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την εκτίμηση ότι τη Δευτέρα στις 5 Δεκεμβρίου, στο Eurogroup μπορεί να υπάρξει μια αρχική πολιτική συμφωνία για το σύνολο των ζητημάτων της δεύτερης αξιολόγησης, εξέφρασε η υπουργός Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου.

Οπως είπε, ολοκληρώνοντας έναν κύκλο επαφών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, «τα εργασιακά θα έχουν σίγουρα κομβικό ρόλο στο Eurogroup» διευκρινίζοντας ότι πρόκειται «για ένα θέμα βαθιά πολιτικό και δεν είναι ένα θέμα που μπορεί να λυθεί σε επίπεδο τεχνικής διαπραγμάτευσης».

Στο πλαίσιο των επαφών της, η υπουργός Εργασίας η κ. Αχτσιόγλου συναντήθηκε με τον Τζιάνι Πιτέλα , πρόεδρο Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, τη Γκάμπι Τσίμερ , πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, τη Σκα Κέλερ , ευρωβουλευτή των Πράσινων, τον Ερνεστ Ούρτασουν, επίσης από τους Πράσινους, τον Γκεόργκι Πιρίνσκι, ευρωβουλευτή των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, την Μαρίτα Ούλβσκογκ, από τους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες, τον Λαν Λαμπέρτ, από τους Πράσινους και την Άγκνες Γονγκέριους , από τους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες. Η κ Αχτσιόγλου συναντήθηκε επίσης με τους 4 ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Δημήτρη Παπαδημούλη, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Κώστα Χρυσόγονο και Στέλιο Κούλογλου.

Σε δηλώσεις της επανέλαβε πως «μεταφέραμε τις θέσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης για την ανάγκη επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα» και τόνισε ότι στο σύνολό τους τα μέλη του Κοινοβουλίου με τα οποία συναντήθηκε, «υποστηρίζουν θερμά τις θέσεις της Ελληνικής κυβέρνησης για την επαναφορά της χώρας σε αυτό που αποτελεί το Ευρωπαϊκό κεκτημένο στα εργασιακά δικαιώματα. Μάλιστα τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου υποστήριξαν ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να βρίσκεται σε μια κατάσταση εξαίρεσης από το Ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο επειδή βρίσκεται σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά και ότι η Ευρώπη δεν θα πρέπει να επιτρέψει μια τέτοια εξαίρεση της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο».

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση