HomeΕΛΛΑΔΑΈνταση στη Μαλακάσα: Μωρά λίγων ημερών κινδυνεύουν να πνιγούν από τη νεροποντή

Ένταση στη Μαλακάσα: Μωρά λίγων ημερών κινδυνεύουν να πνιγούν από τη νεροποντή

Τριτοκοσμικές καταστάσεις στον καταυλισμό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πρωτοφανείς σκηνές διαδραματίζονται στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στη Μαλακάσα, με τους πρόσφυγες να προσπαθούν με κάθε τρόπο να αντιμετωπίσουν το δριμύ ψύχος. Πρόσφυγες προκειμένου να αντιμετωπίσουν την παγωνιά κλέβουν ξύλα από υπαίθριες αποθήκες που βρίσκονται δίπλα στο hotspot, ενώ συγκλονίζουν οι εικόνες με μωρά λίγων ημερών τα οποία οι γονείς τους προσπάθησαν να τα προστατέψουν από τις ισχυρές νεροποντές που έπληξαν τις προηγούμενες ημέρες την Αττική.

Με τον υδράργυρο να αγγίζει τους μηδέν βαθμούς Κελσίου προσπαθούν να επιβιώσουν περισσότεροι από 600 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και εκατοντάδες παιδιά που διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας της Μαλακάσας.

Όλοι τους διαμένουν σε σκηνές με ανύπαρκτη θέρμανση, καθώς η ελληνική πολιτεία δεν προνόησε να μετέφερε έγκυρα οικιακούς. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες είχε σαν αποτέλεσμα οι 600 και πλέον ψυχές να ζήσουν ενα πρωτοφανή εφιάλτη. Όσο κι αν προσπάθησαν να προστατευτούν από το ψύχος δεν θα κατάφεραν με αποτέλεσμα σήμερα το πρωί να εκφράσουν την αντίδρασή τους.

Πήραν τις σκηνές που μένουν και τις μετέφεραν στον παράδρομο της εθνικής οδού. Σε κάποιες από αυτές έβαλαν φωτιά και τις έκαψαν, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν, ενώ αναφέρουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα και δεν δείξει την απαιτούμενη ευαισθησία η πολιτεία. Και πως να μην φτάσουν στα όρια τους οι πρόσφυγες όταν κατά τη διάρκεια του προηγούμενου Σαββατοκύριακου οι ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την Αττική μετέτρεψαν τη ζωή τους σε κόλαση.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες με μια νεαρή μητέρα όπου προσπαθεί να προστατέψει το μόλις 15 ημερών μωρό της από τα νερά της βροχής που απειλούν να μπουν εντός της σκηνής που διαμένουν.

Την ίδια ώρα οι μετανάστες στην προσπάθεια τους να προστατευτούν από το κρύο, πηδούν τα σύρματα υπαίθριων αποθηκών και κλέβουν ξύλα. Ακόμα και μικρά παιδιά γεμίζουν καροτσάκια προκειμένου να ζεσταθούν.

Από την πλευρά του το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αναφέρει ότι τις τελευταίες ώρες είναι σε επαφή με ξενοδοχεία για να βρεθεί στέγη για τα μικρά παιδιά και τις ευπαθείς ομάδες, ενώ από αύριο θα αρχίσει η σταδιακή μεταφορά 200 οικίσκων.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση