HomeHL-GreeceΤζανακόπουλος: Οι καταγγελίες του ΚΚΕ για υποκλοπές είναι εξαιρετικά σοβαρές

Τζανακόπουλος: Οι καταγγελίες του ΚΚΕ για υποκλοπές είναι εξαιρετικά σοβαρές

«Συνακροάσεις στα τηλεφωνικά κέντρα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Οι καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις στα τηλεφωνικά κέντρα του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και της ΝΔ είναι εξαιρετικά σοβαρές» δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Η Κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε επιχειρησιακό, θεσμικό και νομικό περιθώριο για τη διερεύνησή τους.

Ήδη έχουν δοθεί οι σχετικές κατευθύνσεις στους αρμοδίους, ώστε να υπάρξει άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης» τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος.

Νωρίτερα σήμερα, το ΚΚΕ έθεσε ζήτημα παραβίασης του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των μελών του. Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα κάνει λόγο για «επανειλημμένες οχλήσεις» στο τηλεφωνικό κέντρο του Περισσού, που αφορούν συνακροάσεις και πιθανή παρακολούθηση των συνομιλιών των στελεχών του κόμματος.

Συγκεκριμένα, το ΚΚΕ σημειώνει ότι υπάρχουν «συνακροάσεις από τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ και του Ποταμιού».

Το κόμμα της αντιπολίτευσης έχει ήδη ενημερώσει τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση αλλά και τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά.

«Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ερευνήσει σε βάθος αυτό το ζήτημα, να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι και να εξασφαλίσει, όπως οφείλει να κάνει κάθε κυβέρνηση, την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων» τονίζεται παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση.

Ρήγας: Να διερευνηθούν οι σοβαρές καταγγελίες

Τη διερεύνηση των σοβαρών καταγγελιών του ΚΚΕ ζήτησε και ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, «ώστε να μην υπάρχει καμία υπόνοια ως προς την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών».

Ο κ. Ρήγας ενημερώθηκε σήμερα από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ κ. Παφίλη κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Στη συνέχεια ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ κ. Ζαμπίρα, καθώς και με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Τόσκα, ώστε να διερευνηθούν οι σοβαρές αυτές καταγγελίες και να μην υπάρχει καμία υπόνοια ως προς την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών.

Πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης ζητά και η ΝΔ

Πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης για παρακολουθήσεις τηλεφώνων και επικοινωνιών που κατήγγειλε το ΚΚΕ ζητά και η Νέα Δημοκρατία, που χαρακτηρίζει την καταγγελία «πολύ σοβαρή».

«Είναι απόλυτη ανάγκη να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει άμεσες και πειστικές απαντήσεις, σε κάθε περίπτωση» σημειώνει.
ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση