HomeΕΛΛΑΔΑΕλλάδα και Τουρκία επισκέπτεται ο σύμβουλος του ΟΗΕ για το Κυπριακό

Ελλάδα και Τουρκία επισκέπτεται ο σύμβουλος του ΟΗΕ για το Κυπριακό

Την Παρασκευή και τη Δευτέρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί πραγματοποιεί σήμερα στη Λευκωσία ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΗΕ στην Κύπρο Αλίμ Σιντίκ δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πως συνεχίζοντας τη διπλωματία του πήγαινε – έλα, ο κ. `Ειντε θα συναντηθεί με τον κ. Ακιντζί και με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και μετά τις συναντήσεις του σκοπεύει να προβεί σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Σιντίκ είπε πως ο κ. `Ειντε δεν θα αναχωρήσει σήμερα από το νησί, όπως είχε αρχικά γίνει γνωστό, και πως δεν υπάρχουν ακόμη επιβεβαιωμένες επισκέψεις του σε Αθήνα και `Αγκυρα.

Πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν ότι ο κ. Έιντε επιχειρεί να πετύχει μια κοινωνικής φύσεως συνάντηση μεταξύ του κ. Αναστασιάδη και του κ. Ακιντζί οι οποίοι μετά το ναυάγιο του Mont Pelerin δεν έχουν επικοινωνήσει.

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΗΕ στην Κύπρο Αλίμ Σιντίκ ανέφερε πως ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στην Ελλάδα και στην Τουρκία την Παρασκευή και τη Δευτέρα, αντίστοιχα.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση