HomeΚΟΣΜΟΣΤουλάχιστον 5 νεκροί από τους καταστροφικούς ανεμοστρόβιλους

Τουλάχιστον 5 νεκροί από τους καταστροφικούς ανεμοστρόβιλους

Σαρώνει η κακοκαιρία στις ΗΠΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν αφού ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν την Αλαμπάμα, το Τενεσί και τον Μισισίπι κατά τη διάρκεια της νύχτας και σήμερα το πρωί, ανακοίνωσαν μετεωρολόγοι και μετέδωσαν αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν τη νύχτα στο Ροζάλι, μια μικρή κοινότητα στη βορειανατολική Αλαμπάμα, όπου καταγράφθηκε τουλάχιστον ένας ανεμοστρόβιλος από έναν «κυνηγό» των ακραίων καιρικών φαινομένων, ανέφερε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στον ιστότοπό της.

«Οι ανεμοστρόβιλοι κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορούν να εξελιχθούν σε ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο φαινόμενο καθώς είναι δύσκολο να τους δει κανείς και κινούνται με υψηλές ταχύτητες, την ώρα μάλιστα που πολλοί άνθρωποι κοιμούνται» τόνισε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σε μια ανακοίνωση.

Ένα ζευγάρι σκοτώθηκε στην Κομητεία Πολκ στο Τενεσί, έγραψε η εφημερίδα Chattanooga Times Free Press, επικαλούμενη έναν στέλεχος των τοπικών δυνάμεων επιβολής του νόμου.

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν στην πολιτεία, μεταξύ αυτών τουλάχιστον 20 στην Κομητεία Μακμίν, μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WATE.

Στο Ίντερ στην Αλαμπάμα, τέσσερα παιδιά και αρκετοί ενήλικες τραυματίστηκαν όταν ένας ανεμοστρόβιλος ισοπέδωσε έναν παιδικό σταθμό σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Τα θύματα αναζητούσαν καταφύγιο στο εσωτερικό του παιδικού σταθμού, ο οποίος εκείνη τη στιγμή δεν λειτουργούσε.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία επισήμανε ότι δέχθηκε περισσότερες από 20 αναφορές για ανεμοστρόβιλους καθώς το σύστημα, το οποίο συνοδεύουν χαλάζι και σφοδρές βροχοπτώσεις, διέσχισε το ανατολικό Τέξας, το βόρειο Μισισίπι και την Αλαμπάμα έως το νοτιοανατολικό Τενεσί χθες Τρίτη και νωρίς σήμερα το πρωί.

Σπίτια και επιχειρήσεις καταστράφηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, ενώ δένδρα ξεριζώθηκαν, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία και τα αμερικανικά ΜΜΕ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση