HomeΚΟΣΜΟΣ«Ξέμεινε από καύσιμα, τα οποία δεν άδειασε σκόπιμα ο πιλότος» -Τι έριξε το μοιραίο αεροσκάφος

«Ξέμεινε από καύσιμα, τα οποία δεν άδειασε σκόπιμα ο πιλότος» -Τι έριξε το μοιραίο αεροσκάφος

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η έλλειψη καυσίμων φαίνεται ότι είναι η αιτία του τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 71 άτομα και να ξεκληριστεί η ομάδα της Τσαπεκοένσε.

Οι ανακριτές που ανέλαβαν την υπόθεση αναφέρουν ότι «είναι πολύ ύποπτο» ότι δεν έγινε έκρηξη κατά την πρόσκρουση του αεροσκάφους στο έδαφος.

Ηδη οι κολομβιανές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για το δυστύχημα, όπως αποκάλυψε στρατιωτική πηγή: «Είνα ύποπτο ότι παρά την πρόσκρουση δεν υπήρξε έκρηξη. Αυτό ενισχύει το σενάριο της έλλειψης καυσίμων», συμπλήρωσε.

Μια αεροσυνοδός που επέζησε από την τραγωδία είπε στις αρχές ότι το αεροπλάνο με τους 77 επιβαίνοντες ξέμεινε από καύσιμα λεπτά πριν από την προγραμματισμένη προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Χοσέ Μαρία Κόρδοβα.

Ολα αυτά ενώ από χθες κυκλοφορούσαν φήμες ότι ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους Μιγκέλ Αλεχάντρο Κουιρόγκα Μουρακάμι έκανε σκοπίμως κύκλους πριν την προσγείωση σε μια προσπάθεια να κάψει τα καύσιμα ή να τα αδειάσει για να αποφύγει την έκρηξη στην προσγείωση.

Υπενθυμίζεται ότι λίγα λεπτά πριν είχε δηλώσει βλάβη στα ηλεκτρικά στους υπευθύνους του πύργου ελέγχου.

Τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής δείχνουν ότι το αεροσκάφος έκανε αρκετούς κύκλους, αφότου εντοπίστηκε η ηλεκτρική βλάβη και πριν προσκρούσει στο έδαφος.

Η πτήση των 1.900 μιλίων από το αεροδρόμιο Σάντα Κρουθ της Βολιβίας στη Μεντεγίν ήταν στα όρια των ικανοτήτων του αεροσκάφους, αναφέρει, από την άλλη, η Mirrror.

Το αεροσκάφος έπρεπε κανονικά να σταματήσει στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά, για ανεφοδιασμό, κάτι που δεν έγινε, πράγμα που σημαίνει ότι τα καύσιμά του, καθώς πλησίαζε στην Μεντεγίν, λιγόστευαν αισθητά.

Επίσης, σύμφωνα με πιλότο, ένα άλλο αεροσκάφος είχε ζητήσει προτεραιότητα για προσγείωση γιατί είχε επίσης αντιμετωπίσει προβλήματα. Και τελικά του δόθηκε προτεραιότητα και προσγειώθηκε την ώρα που το αεροσκάφος που μετέφερε τους παίκτες της Τσαπεκοένσε έκανε κύκλους στα 21.000 πόδια, καθώς ήταν τρίτο ή τέταρτο στη γραμμή προσγείωσης, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Λίγα λεπτά αργότερα ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους φέρεται να είπε στις αρχές του αεροδρομίου της Μεντεγίν ότι πρέπει να του δοθεί άμεση άδεια για προσγείωση. Και όντως του δόθηκε το πράσινο φως, ωστόσο, το αεροσκάφος κατέπεσε στο Κέρο Γκόρντο, σε απόσταση 30 μιλίων από το αεροδρόμιο, δηλαδή.

Σε κάθε περίπτωση, όλες οι απαντήσεις θα δοθούν από το μαύρο κουτί του αεροσκάφους το οποίο βρέθηκε, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει πόσο χρόνος θα χρειαστεί για να αναλυθεί.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση