HomeΥΓΕΙΑΚΕΕΛΠΝΟ: Αιχμές κατά Πολάκη από Γιαννόπουλο κατά τον απολογισμό του έργου

ΚΕΕΛΠΝΟ: Αιχμές κατά Πολάκη από Γιαννόπουλο κατά τον απολογισμό του έργου

Από τον Απρίλιο του 2015 έως τον Μάιο του 2016

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον απολογισμό των πεπραγμένων της θητείας του στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), από τον Απρίλιο του 2015 έως τον Μάιο του 2016, παρουσίασε ο πρώην πρόεδρος του Κέντρου, ομότιμος καθηγητής Χειρουργικής κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος. Σημειώνεται πως η θητεία του κ. Γιαννόπουλου έληξε αιφνίδια τη Μεγάλη Εβδομάδα –τον απομάκρυνε μέσω facebook η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με το αιτιολογικό ότι ασκεί πλημμελώς τα καθήκοντά του. Ο κ. Γιαννόπουλος προσέφυγε στο ΣτΕ το οποίο έκρινε ότι η απομάκρυνση του ήταν παράνομη ως προς τη διαδικασία και ο πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ επέστρεψε στα καθήκοντα του για λίγες ημέρες οπότε και εκδιώχθηκε τελικά και οριστικά πριν από 40 ημέρες.

Στον απολογισμό του έργου του ο κ. Γιαννόπουλος εστίασε στην υποστήριξη των  μονάδων υγείας με προσωπικό, φαρμακευτικό υλικό και άλλα μέσα (μηχανοκίνητα) σε συγκεκριμένες δύσκολες καταστάσεις όπως πυρκαγιές και πλημμύρες.

Επισήμανε ότι ιδιαίτερη προτεραιότητα δόθηκε από το ΚΕΕΛΠΝΟ στην υλοποίηση πολυάριθμων υγειονομικών και ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων για την υποβοήθηση αντιμετώπισης του αυξημένου προσφυγικού κύματος. Ενδεικτικά ανέφερε το κεντρικό σχέδιο δράσης που εκπονήθηκε με τίτλο «Υλοποίηση δράσεων ιατρικής και ψυχοκοινωνικής παρέμβασης σε υπηκόους τρίτων χωρών στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης και στην Περιφέρεια Αττικής».

Τέλος επισήμανε ότι μεταξύ των κυριότερων αποφάσεων του ΔΣ  ήταν η έγκριση της διαδικασίας πρόσληψης ιατρών και νοσηλευτών για τη στελέχωση των ΜΕΘ και ΜΕΝΝ όλων των Νοσοκομείων της χώρας – μια διαδικασία η οποία χαρακτηρίστηκε τελικώς από «παρεμβάσεις που ξεπερνούσαν το κανονιστικό πλαίσιο», όπως είπε ο κ. Γιαννόπουλος. Σημειώνεται πως η διαδικασία «στιγματίστηκε» τον περασμένο Απρίλιο λόγω των παρεμβάσεων που έγιναν στη λίστα κατάταξης των γιατρών και νοσηλευτών από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη –  και τις οποίες έχει παραδεχτεί ο αναπληρωτής υπουργός με την εξήγηση ότι οι λίστες του ΚΕΕΛΠΝΟ είχαν παραλείψεις και λάθη.

Ο πρώην επικεφαλής του ΚΕΕΛΠΝΟ καταλόγισε σοβαρή καθυστέρηση στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε ό,τι αφορά τη στελέχωση των μονάδων, γεγονός που όπως είπε συσχετίζεται άμεσα με τον αυξημένο αριθμό θανάτων από τη γρίπη, ενώ για το θέμα του διαγωνισμού, πρόσθεσε πως  όλη η ιστορία του διαγωνισμού, θα αποδειχθεί ότι δεν ήταν σύννομη (κάτι που το έχει καταθέσει και στην Δικαιοσύνη).

Τέλος, ανέφερε πως έχει προσφύγει εκ νέου στο ΣτΕ κατά της απομάκρυνσής του από την θέση του ΚΕΕΛΠΝΟ ενώ προτίθεται να καταθέσει και αγωγή κατά της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για την «πληρέστερη προσωπική του αποκατάσταση».
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση