Αύριο το βράδυ αναμένεται να αναχωρήσουν από το Ηράκλειο με το πλοίο της γραμμής, οι 38 από τους 41 Πακιστανούς μετανάστες, που φιλοξενήθηκαν στο κλειστό στάδιο Ιεράπετρας.

Σημειώνεται ότι οι μετανάστες εντοπίστηκαν σε ακυβέρνητο ιστιοφόρο 35 μίλια νοτιοανατολικά του νησιού Κουφονήσι ανοιχτά της Ιεράπετρας.

Όπως δήλωσε στο cretapost ο αντιδήμαρχος Ιεράπετρας Αργύρης Πανταζής: «Τα χαρτιά τους είναι ήδη έτοιμα από σήμερα το πρωί και αύριο θα μεταφερθούν στο Ηρακλείου όπου θα φύγουν το βράδυ με το πλοίο της γραμμής και από εκεί θα πάνε στην Κόρινθο. Αν όμως αύριο θα έχει απαγορευτικό οι μετανάστες θα παραμείνουν στην Ιεράπετρα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσά τους ήταν και μια έγκυος γυναίκα η οποία διανύει τον 6ο μήνα κύησης και θα παραμείνει στην Ιεράπετρα όπου θα φιλοξενηθεί στο Γηροκομείο της πόλης.

Την ίδια ώρα στην Ιεράπετρα θα παραμείνουν και τα αδέλφια της εγκύου τα οποία είναι ανήλικα. Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Πανταζής «τα δύο ανήλικα δεν μπορούν να φύγουν χωρίς συνοδεία».

Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στους μετανάστες ήταν και ένας Τούρκος που κατηγορείται ως διακινητής και την Κυριακή ο εισαγγελέας Λασιθίου πρότεινε την προφυλάκισή του.

Το… χρονικό

Όλα ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής όταν ένα ακυβέρνητο ιστιοφόρο εξέπεμψε σήμα SOS 35 μίλια νοτιοανατολικά του νησιού Κουφονήσι ανοιχτά της Ιεράπετρας.

Αμέσως στο σημείο έσπευσε σκάφος του λιμενικού όπου αντίκρισε 42 μετανάστες να είναι στοιβαγμένοι στο πλοίο.

Οι λιμενικοί, με ιδιαίτερη προσοχή, μετέφεραν τους μετανάστες από το ιστιοφόρο στο σκάφος τους και ξεκίνησαν για το λιμάνι της Ιεράπετρας.

Λίγο μετά τις 9 το πρωί οι μετανάστες έφτασαν με λεωφορείο στο κλειστό στάδιο της Ιεράπετρας και αφού έγιναν οι πρώτες ιατρικές εξετάσεις ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την φιλοξενία τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση