HomeΚΡΗΤΗΣτη βουλή οι … αποζημιώσεις των πληγέντων από το χαλάζι

Στη βουλή οι … αποζημιώσεις των πληγέντων από το χαλάζι

Αφορά στους καλλιεργητές του νομού Ηρακλείου που επλήγησαν από τη χθεσινή κακοκαιρία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ερώτηση του προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Αλληλεγγύης  και Εσωτερικών αντίστοιχα, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να αποζημιωθούν οι πληγέντες από τη χθεσινή βροχή και το χαλάζι στο Νομό Ηρακλείου.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Οι σφοδρές βροχοπτώσεις και η χαλαζόπτωση, που καταγράφηκαν σε διάφορες περιοχές του Νομού Ηρακλείου εχθές, είχαν σαν αποτέλεσμα την πρόκληση μεγάλων ζημιών στην Ύπαιθρο.

Οι Αγρότες παραγωγοί και οι λοιποί παραγωγοί υπαίθριων καλλιεργειών μετρούν τις πληγές τους, την ώρα που τα αρμόδια συνεργεία του ΕΛΓΑ καλούνται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα για να διαπιστώσουν την καταστροφή.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των παραγωγών στα χωριά του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, Κουνάβοι, Αγίες Παρασκιές, Πεζά, Καλλονή κλπ.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, αιρετοί και πολίτες πλημμύρισαν σπίτια ενώ προκλήθηκαν ζημιές και στη φυτική παραγωγή κυρίως σε ελαιώνες που δεν έχουν ακόμη μαζευτεί.

Παράλληλα σημειώθηκαν κατολισθήσεις στους δρόμους προς Αρκάδι, Επανωσήφη και Δαμάνια.

Επειδή τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα, έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές, το μέγεθος των οποίων θα φανεί το αμέσως επόμενο διάστημα και

επειδή οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση, βλέποντας τη βροχή και το χαλάζι να αποτελειώνουν τις καλλιέργειες τους.

Ερωτάσθε κ. κ Υπουργοί,

         Ποιος είναι ο σχεδιασμός και το χρονοδιάγραμμα για την άμεση αποζημίωση των αγροτών που είδαν τις καλλιέργειες τους να πλήττονται από τις βροχοπτώσεις και τη χαλαζόπτωση;

         Θα καταβάλλετε άμεσα το προβλεπόμενο εφάπαξ βοήθημα για τους πλημμυροπαθείς;

         Θα χρηματοδοτήσετε τους πληγέντες Δήμους για να αποκατασταθούν οι ζημιές στις υποδομές;»

Διαφήμιση
Διαφήμιση