HomeHL-9Το επιτυχημένο τουριστικό προϊόν της Κρήτης παρουσιάστηκε σε συνέδριο

Το επιτυχημένο τουριστικό προϊόν της Κρήτης παρουσιάστηκε σε συνέδριο

Στη διάρκεια διοργάνωσης της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Ισραήλ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης οι αναπτυξιακές της δυνατότητες ως ποιοτικός και ασφαλής τουριστικός προορισμός, παρουσιάστηκαν  στο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων του Ισραήλ (ITTAΑ) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα  όπου συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης και λειτούργησε περίπτερο ενημέρωσης και προώθησης του τουρισμού του νησιού μας.

Στο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων του Ισραήλ η Περιφέρεια Κρήτης εκπροσωπήθηκε από τον Εκτελεστικό Γραμματέα Νίκο Ραπτάκη και συνδιοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (FEDHATTA), μέλος του HATTA, και συμμετείχαν περισσότεροι από 400 τουριστικοί πράκτορες και επαγγελματίες τουρισμού από το Ισραήλ. Μάλιστα από τους διοργανωτές προσκλήθηκαν οι  Περιφέρειες Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου να παρουσιάσουν το τουριστικό τους προϊόν και την στρατηγική ανάπτυξης που ακολουθούν.

israhl-touristiko-synedrio

Στο πλαίσιο αυτό ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Ραπτάκης παρουσίασε τους άξονες ανάπτυξης του τουρισμού στο νησί, τονίζοντας ότι η αγορά του Ισραήλ συγκαταλέγεται στις πρώτες 10 τουριστικές αγορές σε επίπεδο αφίξεων στο νησί μας. Μάλιστα έδωσε έμφαση στον τομέα της ασφάλειας, στοιχείο που ενδιαφέρει τους Ισραηλινούς, σε επίπεδο αφίξεων από το 2011 έως το 2016 καταγράφεται αύξηση τουριστών κατά σε 66% από το Ισραήλ στη Κρήτη, ενώ το 2016 αφίχθηκαν στο νησί μας για διακοπές περισσότεροι από 144.000 Ισραηλινοί.

Η Περιφέρεια Κρήτης στο τριήμερο συνέδριο του ΙΤΤΑ στην Αθήνα, είχε δυναμική παρουσία καθώς λειτούργησε ενημερωτικό περίπτερο όπου το στέλεχος της Διεύθυνσης Τουρισμού Κρήτης Νίκος Αλεξάκης ενημέρωσε για το ποιοτικό τουριστικό προϊόν του νησιού μας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση