HomeΚΟΣΜΟΣΚυπριακό: Κινητικότητα και επαφές για επανέναρξη των συνομιλιών

Κυπριακό: Κινητικότητα και επαφές για επανέναρξη των συνομιλιών

Τι μεταδίδουν τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για την Κωνσταντινούπολη αναχωρεί το απόγευμα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί και πιθανόν να συναντηθεί και με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Εν τω μεταξύ με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη συναντήθηκε ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ενώ είναι προγραμματισμένη και συνάντηση του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί αυτή την ώρα.

Οι συναντήσεις του κ. Έιντε έχουν ως στόχο την επανέναρξη το συντομότερο δυνατό των συνομιλιών. Ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ θα δει σήμερα και τους ηγέτες των δύο μεγαλύτερων κομμάτων ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, Αβέρωφ Νεοφύτου και Άντρο Κυπριανού.

Ο κ. Έιντε είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο υπουργό εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Διπλωματικές πηγές, τις οποίες επικαλούνται τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων, αναφέρουν ότι στην τηλεφωνική τους επικοινωνία συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, οι οποίες στοχεύουν στην εξεύρεση λύσης. Παράλληλα, αύριο μεταβαίνει στη Κύπρο ο υπουργός εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, ενώ την Πέμπτη στη μεγαλόνησο θα βρίσκεται και ο αναπληρωτής υφυπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, Τζόναθαν Κοέν.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση