Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 44χρονος Βούλγαρος, ο οποίος θέλησε να αποσπάσει μικρά ή μεγάλα χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες μέσω τηλεφωνικής απάτης.

Όπως διαπιστώθηκε, ο εν λόγω άνδρας κατάφερε να εξαπατήσει τις προηγούμενες ημέρες με τη βοήθεια δύο ακόμη ατόμων, μία 85χρονη στον Άγιο Νικόλαο, αποσπώντας της το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.

Η δικαιολογία, που χρησιμοποίησε για να αρπάξει τα χρήματα από την 85χρονη είναι η ίδια, που έχουν χρησιμοποιήσει κατά καιρούς κι άλλοι απατεώνες σε βάρος ηλικιωμένων.

Ισχυριζόμενος ότι συγγενικό του πρόσωπο έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και για να μην έχει μπελάδες με την αστυνομία, θα έπρεπε να του δώσει 100 ευρώ.

Η ηλικιωμένη, που προφανώς δεν ήταν ενημερωμένη για την παράνομη δράση που αναπτύσουν επιτήδειοι το τελευταίο διάστημα, χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο, τα έδωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο Βούλγαρος έπειτα από δύο ημέρες προσπάθησε να εξαπατήσει με την ίδια μέθοδο, άλλους οκτώ πολίτες στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων, αλλά δε στάθηκε τυχερός.

Οι αρχές άρχισαν να ερευνούν την υπόθεση μετά από καταγγελία που έγινε από έναν Χανιώτη, στον οποίο είχε τηλεφωνήσει ο 44χρονος αλλοδαπός, αλλά δεν είχε καταφέρει να πάρει ούτε ευρώ.

Τελικά αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον Βούλγαρο, ενώ οι δύο συνεργοί του διαφεύγουν της σύλληψης και αναζητούνται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση