HomeHL-WorldΣυνεχίζουν και αυτή την εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους οι πιλότοι της Lufthansa

Συνεχίζουν και αυτή την εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους οι πιλότοι της Lufthansa

Πότε απεργούν-ποιες πτήσεις επηρεάζονται

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνέχιση των κινητοποιήσεών τους και αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσαν οι Γερμανοί πιλότοι στην αεροπορική εταιρεία Lufthansa. Συγκεκριμένα αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη θα απεργήσουν καθώς απέτυχε και η νέα προσπάθεια επίλυσης των μισθολογικών αιτημάτων τους, έπειτα από τετραήμερη απεργία.

«Δυστυχώς οι υψηλού επιπέδου συνομιλίες δεν έφεραν αποτέλεσμα» δήλωσε ο Γιόεργκ Χαντβεργκ, μέλος της ένωσης των πιλότων, προσθέτοντας ότι ακόμα δεν υπάρχει συζητήσιμη πρόταση από την Lufthansa σχετικά με την αμοιβή των πιλότων, το οποίο σημαίνει ότι οι κινητοποιήσεις του κλάδου χρειάζεται να συνεχιστούν.

Οι απεργίες θα επηρεάσουν την μεν Τρίτη (29/11) τις εγχώριες πτήσεις, τη δε Τετάρτη (30/11) τις πτήσεις του εξωτερικού.

Η Lufthansa αναμένεται να εκδώσει σήμερα αργά το μεσημέρι ειδικό πρόγραμμα πτήσεων.

Την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία αναγκάστηκε να ακυρώσει σχεδόν 2.800 πτήσεις μέσα στις τέσσερις μέρες των κινητοποιήσεων, οι οποίες επηρέασαν πάνω από 350.000 επιβάτες. Είναι η 14η κινητοποίηση στην μακροχρόνια διαμάχη μεταξύ πιλότων και εταιρείας από το 2014.

Η πρόταση της Lufthansa στους πιλότους ήταν για αύξηση μισθών κατά 4,4% σε δύο δόσεις και εφάπαξ ποσό ισότιμο με σχεδόν δύο μισθούς (1,8 μήνες). Η ένωση ζητά μέση ετήσια αύξηση μισθού της τάξης του 3,7% για τους 5.400 πιλότους και για μια πενταετία, αρχής γενομένης από το 2012.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση