Την προφυλάκιση του Τούρκου διακινητή των 41 μεταναστών που φιλοξενούνται στο κλειστό στάδιο της Ιεράπετρας αποφάσισε χθες το απόγευμα ο εισαγγελέας Λασιθίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο νεαρός άνδρας βρισκόταν στο ιστιοφόρο μαζί με τους 41 μετανάστες που έπλεε ακυβέρνητο ανοιχτά της Ιεράπετρας όταν το σκάφος του λιμενικού τους περισυνέλλεξε και τους μετέφερε στην στεριά.

Αμέσως μετά την καταγραφή των στοιχείων των μεταναστών και τις απαραίτητες εξετάσεις ο Τούρκος, μαζί με έναν ακόμα νεαρό άνδρα, οδηγήθηκαν στο τμήμα ως ύποπτοι.

Στη συνέχεια υπήρξαν στοιχεία τα οποία έδειχναν πως ο άνδρας από την Τουρκία φαίνεται να είναι ο διακινητής.

Το αποτέλεσμα ήταν χθες το απόγευμα να βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινικές διώξεις για παράνομη μεταφορά μεταναστών ενώ έκρινε και την άμεση προφυλάκισή του.

Ο κατηγορούμενος θα παραμείνει στην φυλακή μέχρι να οριστεί η ημερομηνία της δικάσιμου.

Υπενθυμίζεται ότι οι 41 μετανάστες εντοπίστηκαν προχθές τα ξημερώματα στην θαλάσσια περιοχή νότια της Ιεράπετρας να πλέουν στο ακυβέρνητο ιστιοφόρο το οποίο είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου. Τα συνολικά 42 άτομα, οι 41 μετανάστες και ο διακινητής διασώθηκαν στο πλαίσιο επιχείρησης του Λιμενικού Σώματος και στη συνέχεια αφού υποβλήθηκαν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, φιλοξενούνται στην Ιεράπετρα μέχρι να προωθηθούν στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση