HomeHL-GreeceΣκουρλέτης: Η συζήτηση με τους εταίρους μπορεί να συνεχιστεί και χωρίς το ΔΝΤ

Σκουρλέτης: Η συζήτηση με τους εταίρους μπορεί να συνεχιστεί και χωρίς το ΔΝΤ

«Δεν είναι απαραίτητη η παρουσία του»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την πεποίθηση ότι  η συζήτηση με τους εταίρους μπορεί να συνεχιστεί χωρίς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ.

Είμαι απόλυτα πεισμένος, έχοντας πια αυτήν την εμπειρία όλων των φάσεων της διαπραγμάτευσης με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ, ότι η παρουσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τελικά δεν βοηθάει στο να υπάρξει μια κατάληξη -και το βλέπουμε και στην υπόθεση της δεύτερης αξιολόγησης- η οποία να είναι πιο κοντά στις θέσεις της χώρας μας, υποστήριξε και πρόσθεσε:

«Παρόλο ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είχε μια θέση πιο κοντά στη δική μας για τα θέματα του χρέους, φαίνεται τελικά ότι η παρουσία του προϋποθέτει την υιοθέτηση τέτοιων θέσεων που θα είναι σε βάρος των συμφερόντων της χώρας, και ιδιαίτερα του κόσμου της εργασίας. Νομίζω, λοιπόν, ότι η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί με τους ευρωπαίους εταίρους μας και χωρίς το ΔΝΤ.»

Οπως είπε ο κ. Σόιμπλε θέλει την παρουσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου γιατί βρίσκει έναν σύμμαχο για την υποστήριξη των ακραίων συνταγών λιτότητας που υποστηρίζει με συνέπεια όλα αυτά τα τελευταία χρόνια. Υπογράμμισε ότι την ίδια στιγμή βρισκόμαστε σε μια τέτοια φάση που έχουνε αυξηθεί οι φωνές από μεριάς των ευρωπαίων εταίρων μας που αμφισβητούν αυτή τη συνταγή της ακραίας λιτότητας. Για αυτό ακριβώς σας είπα ότι τελικά ο μέσος όρος των θέσεων ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς είναι εις βάρος των δικών μας συμφερόντων.

Για το ίδιο θέμα συμπλήρωσε: «πρόθεση της κυβέρνησης είναι το παρόν πρόγραμμα, τα σημερινά μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί να είναι τα τελευταία και να επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις ότι το 2017 θα είναι ένα έτος ανάπτυξης και ταυτόχρονα όμως σταθεροποίησης των όποιων επιτυχιών μπορούν να υπάρξουν έτσι ώστε να μπορούμε να πούμε ότι έχουμε δημιουργήσει πια τους όρους απεμπλοκής από τις πολιτικές της λιτότητας.»

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση