HomeHL-LifestyleΤο σπίτι της Νταΐανα στο παλάτι

Το σπίτι της Νταΐανα στο παλάτι

Πώς το χρησιμοποιούν ξανά Γουίλιαμ, Κέιτ και Χάρι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον μπορεί προς το παρόν να μένουν εκτός Λονδίνου, στο Anmer Hall, αλλά η επίσημη κατοικία τους είναι το διαμέρισμα 1A στο παλάτι του Κένσιγκτον.

Το ζευγάρι, μαζί με τον πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος μένει επίσης στο Κένσιγκτον (σε ένα αυτόνομο σπίτι του συγκροτήματος όπου έμεναν Γούλιαμ και Κέιτ μέχρι το 2012 και έως ότου ανακαινιστεί το σπίτι τους) χρησιμοποιούν και το διαμέρισμα 8 του παλατιού ως γραφείο τους.

Το ανακαινισμένο διαμέρισμα 8 με τους μεγάλους χώρους συσκέψεων και εκδηλώσεων ήταν το σπίτι της πριγκίπισσας Νταϊάνα, μέχρι το θάνατό της το 1997.

Το γραφείο, το διαμέρισμα 8 δηλαδή, βρίσκεται στην ακριβώς αντίθετη πλευρά του παλατιού, από αυτή που βρίσκεται το διαμέρισμα Α1, όπου μένουν Γουίλιαμ και Κέιτ (το διαμέρισμα Α1 παλαιότερα ήταν το σπίτι της πριγκίπισσας Μαργαρίτας).

Οπως αναφέρουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης η Νταϊάνα είχε κάνει το δωμάτιο του διαμερίσματος που είχε θέα στον κήπο και στις τριανταφυλλιές και έβλεπε στην εσωτερική αυλή, σαλόνι και το άλλο με την τηλεόραση, καθιστικό.

Σε αυτό το διαμέρισμα έμεινε με τον Κάρολο μετά το γάμο τους το 1981. Οι κάτοικοι της γύρω περιοχής έβλεπαν την Νταϊάνα να κάνει τα ψώνια της στην κοντινή Kensington High Street και να επισκέπτεται ένα κοντινό σινεμά, ενώ και τα δυο παιδιά πήγαν νηπιαγωγείο και δημοτικό σε κοντινά σχολεία.

«Αντιλαμβάνεστε γιατί Γούλιαμ και Χάρι θέλησαν να πάρουν το εν λόγω διαμέρισμα. Ηταν ένας τρόπος για να κρατήσουν τη μνήμη της Νταϊάνα ζωντανή» ανέφερε πηγή στη Daily Mai.

Μετά το διαζύγιό της με τον Κάρολο η Νταϊάνα συνέχισε να μένει στο εν λόγω διαμέρισμα, μέχρι το θάνατό της το 1997. Μόλις έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου της, 136.000 Λονδρέζοι συγκεντρώθηκαν έξω από το παλάτι για να υπογράψουν στο βιβλίο συλλυπητηρίων, ενώ οι εικόνες με τις 4 εκατ. ανθοδέσμες στη χρυσή πύλη έχουν μείνει στην ιστορία.

Το 2011 η βασίλισσα έκανε δώρο στον πρίγκιπα Γουίλιαμ και στην δούκισσα του Κέιμπριτζ ένα διαμέρισμα στο Κένσιγκτον, ως γαμήλιο δώρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μόνες φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει από το εσωτερικό του διαμερίσματος του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ είναι αυτές από την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα και της συζύγου του Μισέλ, πριν μερικούς μήνες.

Bovary.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση