Σε περιπέτεια μπήκε μία 35χρονη γυναίκα χθες την ώρα που ψάρευε σε θάλασσα της Κρήτης.

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η 35χρονη χθες το απόγευμα αποφάσισε να πάει για ψάρεμα στην Λυγαριά της Αγίας Πελαγίας.

Άγνωστο πώς, έχασε την ισορροπία της κι έπεσε στα… βράχια.

Για καλή της τύχη στο σημείο βρισκόταν ένας άνδρας του λιμενικού σώματος ο οποίος – αδιαφορώντας για το αν το περιστατικό βρίσκεται στην περιοχή της δικαιοδοσίας του – έτρεξε στην γυναίκα και την έσωσε ενώ παράλληλα ειδοποίησε και τις αρχές.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε στο σημείο με τους διασώστες να της δίνουν αρχικά τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια την μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η 35χρονη γυναίκα φέρει σοβαρά τραύματα στα κάτω άκρα της.

Συγχαρητήρια του Μενέλαου Δαφέρμου

Συγχαρητήρια τόσο με επιστολή του στο cretapost όσο και μέσω του προσωπικού του προφίλ στο facebook έδωσε ο Ανθ/ρχος Λ.Σ. Δαφερμος Μενέλαος στον Μιχάλη Μηλάκη για την άμεση ανταπόκρισή του στο συγκεκριμένο συμβάν.

Δείτε την επιστολή του κ. Δαφέρμου στο cretapost:

Οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στον συνάδελφο μας Ανθ/στη Λ.Σ.Μηλάκη Μιχαήλ διότι εχθές Σάββατο πρώτες απογευματινές ώρες ειδοποιήθηκε Υπηρεσία μας  Α΄ Λ/Τ Ληνοπεραμμάτων απο Α/Φ Κ.Λ. Ηρακλείου ότι υπάρχει  άνθρωπος σε κίνδυνο στην περιοχή Λυγαριά Αγίας Πελαγίας . Άμεσα ο συνάδελφος μας , παρά του ότι δεν ήταν περιοχή αρμοδιότητας – δικαιοδοσίας μας , προσέτρεξε και έφτασε πρώτος στο σημείο όπου του υπέδειξαν , και με κίνδυνο της σωματικής του ακεραιότητας είχε καίρια συμβολή  στον απεγκλωβισμό γυναίκας όπου είχε υποστεί πολύ σοβαρό τραυματισμό με τρία κατάγματα σε  διαφορετικά σημεία στο ίδιο πόδι . Λόγω της ιδιομορφίας της περιοχής η επιχείρηση απεγκλωβισμού είχε διάρκεια παραπάνω από 2 ώρες . Να τονισθεί ότι δεν υπήρχε φωτισμός στην περιοχή και την εξαιρετικά δύσκολη πρόσβαση στο συγκεκριμένο σημείο λόγω του δύσβατου τοπίου , καθώς υπάρχουν κοφτερά βράχια σε πολύ μεγάλη ακτίνα . Μιχάλη σου εύχομαι πάντα τέτοιες διασώσεις , σου εύχομαι ότι καλύτερο στη ζωή σου .

Ο Διοικητής σου

Ανθ/ρχος Λ.Σ. Δαφερμος Μενέλαος

Δείτε την ανάρτηση του κ. Δαφέρμου:

dafermos

Διαφήμιση
Διαφήμιση