HomeHL-WorldΣυνέλαβαν στην Τουρκία δημοσιογράφο του BBC

Συνέλαβαν στην Τουρκία δημοσιογράφο του BBC

Έκανε ρεπορτάζ για την κατάρρευση ορυχείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν δημοσιογράφο που εργάζεται για την τουρκόφωνη υπηρεσία του BBC, στα νοτιοανατολικά της χώρας, χωρίς να δώσουν καμία εξήγηση.

Η Χατισέ Καμέρ συνελήφθη ενώ έκανε ρεπορτάζ για την κατάρρευση ορυχείου, που προκάλεσε τον θάνατο 10 ανθρώπων. Σε ανακοίνωση της τουρκικής έκδοσης του BBC αναφέρεται ότι η δημοσιογράφος προσπαθούσε να μιλήσει με συγγενείς των εργατών στο ορυχείο, το οποίο κατέρρευσε στις 17 Νοεμβρίου, όταν συνελήφθη. Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται, καθώς αγνοούνται ακόμη 6 άτομα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί εξήγηση για τους λόγους που οδήγησαν στην κράτηση της δημοσιογράφου, σύμφωνα με το BBC, ούτε έχει υπάρξει σχόλιο από Τούρκους αξιωματούχους.

Το περιστατικό αυτό προστίθεται στη λίστα των δεκάδων συλλήψεων δημοσιογράφων στην Τουρκία, μετά από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου. Οι επικριτές της κυβέρνησης καταγγέλλουν ότι οι εκκαθαρίσεις στις οποίες έχει προχωρήσει έκτοτε η κυβέρνηση δεν έχουν στόχο μόνο εκείνους για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ανάμειξης στο πραξικόπημα, αλλά είναι και εναντίον των όποιων επικριτών του Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την Πλατφόρμα για Ανεξάρτητη Δημοσιογραφία, 145 εκπρόσωποι του Τύπου βρίσκονται σε κελιά στην Τουρκία, μία χώρα που είναι στην 151η θέση, ανάμεσα σε 180 συνολικά κράτη, στην κατάταξη του 2016 για την ελευθερία του Τύπου.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση