Από την Κρήτη και συγκεκριμένα από χωριό της Μεσαράς κατάγεται ο νεαρός σπουδαστής ΙΕΚ, ο οποίος φέρεται να δολοφόνησε τον Θεόδωρο Γαλαζούλα τον Μάιο του 2016 στην περιοχή των Θρακομακεδόνων. Ο 22χρονος φερόμενος ως δράστης εντοπίστηκε προχθές και συνελήφθη στην περιοχή του Γέρακα όπου μενει με την οικογένειά του,ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έρευνες έγιναν τις προηγούμενες ημέρες για τον εντοπισμό του και στην Κρήτη, υπό άκρα μυστικότητα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Η Πατρίς», ο 22χρονος είναι ο μεγαλύτερος γιος τετραμελούς οικογένειας που μένει στο Γέρακα, και μάλιστα, όπως μας είπαν άτομα που γνωριζουν τους γονείς του, πρόκειται “για άτομα με αξιοπρέπεια που μεγάλωσαν με αγάπη και θυσίες τα παιδιά τους για να μην τους λείψει το παραμικρό”.

Για τον νεαρό σπουδαστή άτομα που τον γνωρίζουν λένε ότι πρόκειται για ένα άτομο που ο χαρακτήρας του άλλαξε μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας (υπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις).

Ανακρινόμενος από αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, φέρεται να ομολόγησε το έγκλημα και να είπε ότι οι προσωπικές διαφορές ήταν ο λόγος που τον έκαναν να σκοτώσει το φίλο του. Αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο οι προσωπικές αυτές να σχετίζονται με υποθέσεις ναρκωτικών. Όπως αναφερουν ΜΜΕ της Αθήνας, ο νεαρός από την πρώτη στιγμή του εντοπισμού του στην περιοχή του Γέρακα έμοιαζε πως είχε κάτι να κρύψει. Όταν αντιλήφθηκε το περιπολικό που πλησίαζε στο αυτοκίνητό του επιχείρησε να το τρακάρει, όμως οι αστυνομικοί μετά από καταδίωξη κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.

Πώς έγινε η σύλληψη

Οι αστυνομικοί από το σημείο της δολοφονίας είχαν συλλέξει 3 κάλυκες κυνηγετικού όπλου. Ωστόσο αρχικά είχαν θεωρήσει ότι ήταν παλιοί και δεν είχαν σχέση με την υπόθεση λόγω της εμφάνισής τους.

Έτσι στράφηκαν στην έρευνα που αφορούσε στις κλήσεις των κινητών. Μια διαδικασία χρονοβόρα που απέδωσε ωστόσο καρπούς καθώς φάνηκε ότι οι τελευταίες συνομιλίες του θύματος ήταν με τον 22χρονο δράστη.

Όταν μάλιστα οι αστυνομικοί αφού εντόπισαν τον 22χρονο δράστη ερεύνησαν το σπίτι του βρήκαν ένα κουτί με κυνηγετικούς κάλυκες της ίδιας παρτίδας με εκείνους που βρέθηκαν πλάι στο πτώμα του φοιτητή. Με αυτό το στοιχείο αλλά και τις κλήσεις του κινητού ο 22χρονος αναγκάστηκε να ομολογήσει την πράξη του.

Πώς έγινε η δολοφονία του φοιτητή

Η δολοφονία του φοιτητή είχε αποκαλυφθεί τον Μάιο του 2016 σε απόμερη περιοχή της Πεντέλης, κοντά στους Θρακομακεδόνες, ενώ δίπλα στην σορό του 20χρονου είχαν βρεθεί κάλυκες από φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, τα οποία όμως ήταν παλιά.

Μέρες νωρίτερα οι γονείς του Θ. Γαλαζούλα είχαν δηλώσει στο Α/Τ Γλυκών Νερών, όπου βρίσκεται το σπίτι τους, την εξαφάνιση του γιου τους, ο οποίος είχε φύγει από το σπίτι απόγευμα Σαββάτου για να πάει βόλτα με φίλους του και έκτοτε δεν είχε δώσει σημεία ζωής.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής που είχαν αναλάβει τις έρευνες, συνάντησαν δυσκολίες στην εξιχνίαση του ειδεχθούς εγκλήματος, καθώς το θύμα ήταν ένα καλό παιδί, που ποτέ δεν είχε απασχολήσει για το παραμικρό τις Αρχές.

Είχε τελειώσει τη θητεία του στις Ένοπλες Δυνάμεις και πλέον εκείνη την εποχή είχε στραφεί στις σπουδές πληροφορικής στο ΤΕΙ. Ήταν ένα παιδί κοινωνικό, με καλές παρέες και ζωή, που δεν παρέπεμπε σε παραβατικότητα.

Κατά συνέπεια, οι αστυνομικοί μέσα από δεκάδες καταθέσεις φίλων και συγγενών προσπαθούσαν να βρουν το μίτο που θα τους οδηγούσε στην άκρη του λαβυρίνθου και εν τέλει στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Όπως είχε διαπιστωθεί από την πρώτη στιγμή, ο Θ. Γαλαζούλας είχε πάει ανυποψίαστος στο ραντεβού με το δολοφόνο του, ο οποίος τον πυροβόλησε τρεις φορές και στη συνέχεια τον μετέφερε με αυτοκίνητο στο απόμερο σημείο της Πεντέλης, όπου και βρέθηκε το πτώμα

Διαφήμιση