HomeHL-9Το Ηράκλειο τίμησε την Εθνική Αντίσταση

Το Ηράκλειο τίμησε την Εθνική Αντίσταση

Κατάθεσαν στέφανα κι έγινε επιμνημόσυνη δέηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επιμνημόσυνη δέηση από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Αρχιμανδρίτη Μεθόδιο Βερνιδάκη, και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, από βουλευτές, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργο Πιτσούλη που εκπροσώπησε την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, τις αρχές του τόπου, τους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων-Σωμάτων Ασφαλείας, Αντιστασιακών Οργανώσεων, κομμάτων, τιμήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης.

Νωρίτερα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Μηνά τελέστηκε Επίσημη Δοξολογία προεξάρχοντος του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Αρχιμανδρίτου Μεθόδιου Βερνιδάκη. Μετά το τέλος της Δοξολογίας ακολούθησε ομιλία από την φιλόλογο  του 5ου   Γυμνασίου  Ηρακλείου, κα. Μαρία Μάρκου.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης σε δήλωση του ανέφερε: «Σήμερα γιορτάζουμε και αποτίουμε φόρο τιμής στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Πριν από 74 χρόνια η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας των μεγαλύτερων τότε αντιστασιακών οργανώσεων. Αυτή η ύψιστη πράξη Εθνικής Αντίστασης αποτελεί φωτεινό παράδειγμα και για τις επόμενες γενιές. Η ομοψυχία , οι συνεργασίες και η διαρκής διεκδίκηση δίνουν τη δυνατότητα να κερδίζονται ακόμη και άνισες μάχες».

Δήλωση του Σωκράτη Βαρδάκη

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση με αφορμή την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης:

«Με σεβασμό υποκλινόμαστε σε όσους και όσες διώχθηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν και εκτελέστηκαν, δείχνοντάς μας τον δρόμο πως πρέπει να αγωνιζόμαστε για να έχουμε μία αξιοπρεπή ζωή, δημοκρατία, ειρήνη, εθνική και λαϊκή κυριαρχία.

Η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης βρίσκει τη χώρα μας μέσα στα δύσκολα χρόνια της κρίσης και μπροστά σε νέες προκλήσεις ο αγώνας του λαού μας για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, εθνική και λαϊκή κυριαρχία, συνεχίζεται.»

Δήλωση του Βασίλη Κεγκέρογλου

Ο Βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου συμμετείχε στις εκδηλώσεις τιμής για την Ενιαία Εθνική Αντίσταση στο Ηράκλειο.

Την 25η Νοέμβρη του 1942 πραγματοποιήθηκε η ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου από τις αντιστασιακές δυνάμεις του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ σε συνεργασία με τους συμμάχους.

Η Ελληνική Δημοκρατία έχει επιλέξει αυτή την μέρα για να τιμήσει την ενιαία Εθνική Αντίσταση του Ελληνικού λαού κατά των ναζιστών κατακτητών και υπέρ της Ελευθερίας και της Πατρίδας.

Ο βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Τιμούμε σήμερα 25η Νοέμβρη την ενιαία εθνική αντίσταση, ημέρα ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου από την ενωμένη αντίσταση της οργάνωσης του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ.

Σήμερα σε μια δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα με πολλά  σύννεφα να μαζεύονται στα σύνορα μας, είναι παραπάνω από αναγκαίο να επιδιώξουμε και να πετύχουμε την Εθνική Συνεννόηση που είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τους εθνικούς κινδύνους που ανακύπτουν, να ξεπεράσουμε οριστικά την κρίση και να πάμε μπροστά».

Διαφήμιση
Διαφήμιση