HomeHL-WorldΗ εξόριστη αδελφή του Κάστρο δεν θα πάει στην κηδεία του

Η εξόριστη αδελφή του Κάστρο δεν θα πάει στην κηδεία του

Είχε συνεργαστεί με την CIA

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Χουανίτα Κάστρο δήλωσε μεν ότι βιώνει την απώλεια κάποιου δικού της ανθρώπου, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει στην Κούβα, ούτε για την κηδεία του Φιντέλ Κάστρο.

Πρόκειται για την αδελφή του ιστορικού ηγέτη της Κούβας, η οποία ζει εξόριστη στο Μαϊάμι από την δεκαετία του ’60.

«Λόγω των νοσηρών φημών κατά τις οποίες θα πάω στην Κούβα για την κηδεία, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ουδέποτε επέστρεψα στη νήσο, ούτε σχεδιάζω να το κάνω», ανέφερε σε γραπτή της δήλωση η 83χρονη, την οποία δημοσίευσε η εφημερίδα Nuevo Herald.

«Δεν χαίρομαι για τον θάνατο κανενός ανθρώπου, πολύ λιγότερο όταν πρόκειται για κάποιον που έχει το αίμα μου και το επώνυμό μου (…) Ούσα αδελφή του Φιντέλ, βιώνω αυτές τις στιγμές την απώλεια ενός ανθρώπου που ήταν αίμα μου», πρόσθεσε.

Ο Φιντέλ Κάστρο άφησε την τελευταία του πνοή στα 90 του χρόνια. Μία είδηση που έβγαλε Κουβανούς στους δρόμους του Μαϊάμι, οι οποίοι πανηγύριζαν μέσα στη νύχτα.

Η Χουανίτα Κάστρο είναι ένα από τα επτά συνολικά παιδιά της οικογένειας του Φιντέλ Κάστρο και του σημερινού ηγέτη της Κούβας, Ραούλ. Αλλά εκείνη είναι η μόνη που είχε καταγγείλει δημόσια το καθεστώς.

Από το 1964 ζει εξόριστη στο Μαϊάμι. Μάλιστα, όπως έχει παραδεχθεί και η ίδια, είχε συνεργαστεί με τη CIA με την κωδική ονομασία «Ντόνα», σε διάφορα σχέδια με σκοπό την ανατροπή του αδελφού της.

Iefimerida.gr