Εθνικό πένθος εννέα ημερών λίγες ώρες μετά τον θάνατο του ηγέτη της κουβανικής επανάστασης Φιδέλ Κάστρο κήρυξαν οι κουβανικές αρχές.

Το συμβούλιο του Κράτους κήρυξε σε λακωνικό ανακοινωθέν που εξέδωσε «εθνικό πένθος εννέα ημερών» από το Σάββατο (σήμερα) έως την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου. Στη διάρκειά του θα διακοπούν «όλες οι δραστηριότητες και τα δημόσια θεάματα» διευκρινίζει το ανώτατο όργανο της κουβανικής κυβέρνησης.

Οπως αναφέρει ο theguardian οι στάχτες του Φιντέλ Κάστρο θα ενταφιαστούν στο νεκροταφείο Σάντα Ιφιγένεια στο Σαντιάγο ντε Κούβα στις 4 Δεκεμβρίου.

Οι Κουβανοί θα είναι σε θέση να αποτίσουν φόρο τιμής στον Φιντέλ Κάστρο στο μνημείο Χοσέ Μαρτί στην Αβάνα στις 28 και 29 Νοεμβρίου ενώ μια μεγάλη πορεία θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα στις 7μμ στις 29 Νοεμβρίου.

Την επόμενη ημέρα, οι στάχτες του Κάστρο θα ξεκινήσουν το «ταξίδι» τους κατά μήκος της διαδρομής που τιμά τη νίκη του το 1959.

Στις 4 Δεκεμβρίου, στις 7 το πρωί, οι στάχτες του θα ενταφιαστούν στο νεκροταφείο Σάντα Ιφιγένεια. Στο ίδιο χώρο αναπαύεται ο ήρωας της κουβανικής επανάστασης, ποιητής Χοσέ Μαρτί και άλλες πολλές ηγετικές φυσιογνωμίες της της χώρας.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση