HomeHL-9Στο κλειστό στάδιο της Ιεράπετρας οι 42 μετανάστες

Στο κλειστό στάδιο της Ιεράπετρας οι 42 μετανάστες

Στο στόχαστρο των… αρχών οι διακινητές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα ήσυχο και ασφαλές βράδυ πέρασαν στο κλειστό στάδιο της Ιεράπετρας οι 42 μετανάστες που εντοπίστηκαν χθες τα ξημερώματα στην θαλάσσια περιοχή νότια της Ιεράπετρας να πλέουν σ’ ένα ακυβέρνητο αεροσκάφος.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, οι μετανάστες είναι κατά το πλείστον νέοι σε ηλικία – από 13 έως 30 χρόνων – ενώ ανάμεσά τους βρίσκεται και μία γυναίκα που διανύει τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης.

Οι μετανάστες έχοντας κουβέρτες, στρώματα και πλήρες γεύματα ξεκουράστηκαν χθες το βράδυ μετά την πολυήμερη ταλαιπωρία που έζησαν στην θάλασσα.

Επόμενο βήμα η μεταφορά τους στην υπόλοιπη Ελλάδα

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι 42 μετανάστες πλέουν σε ακυβέρνητο ιστιοφόρο ανοιχτά της Κρήτης η δημοτική αρχή της Ιεράπετρας, με γρήγορα αντανακλαστικά, σχεδίασε την παραμονή και φιλοξενία τους.

Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Ιεράπετρας, επικοινώνησε με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλα για να συζητηθεί το μέλλον των… μεταναστών.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο cretapost, ο αντιδήμαρχος Αργύρης Πανταζής, στην πλειονότητά τους οι μετανάστες είναι από το Πακιστάν (40 για την ακρίβεια) με αποτέλεσμα να χρειάζεται η απέλασή τους.

Ωστόσο, ο υπουργός είναι αυτός που θ’ αποφασίσει από κοινού με την δημοτική αρχή αν θα απελαθούν από την Κρήτη απ’ ευθείας ή αν θα μεταφερθούν για λίγο σε κάποιο hot spot της υπόλοιπης Ελλάδος.

Στο στόχαστρο των… αρχών οι διακινητές

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των λιμενικών αλλά και αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό των διακινητών.

Έχει ήδη ξεκινήσει η ταυτοποίηση των μεταναστών – προκειμένου να επιβεβαιωθεί η χώρα καταγωγής τους – ενώ γίνονται έρευνες και για τους διακινητές.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ανάμεσα στους 42 μετανάστες βρίσκονται δύο άτομα τα οποία μιλούν λίγα αγγλικά και εικάζεται πως ίσως αυτοί είναι οι διακινητές.

Το… χρονικό

Όλα ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής όταν ένα ακυβέρνητο ιστιοφόρο εξέπεμψε σήμα SOS 35 μίλια νοτιοανατολικά του νησιού Κουφονήσι ανοιχτά της Ιεράπετρας.

Αμέσως στο σημείο έσπευσε σκάφος του λιμενικού όπου αντίκρισε 42 μετανάστες να είναι στοιβαγμένοι στο πλοίο.

Οι λιμενικοί, με ιδιαίτερη προσοχή, μετέφεραν τους μετανάστες από το ιστιοφόρο στο σκάφος τους και ξεκίνησαν για το λιμάνι της Ιεράπετρας.

Λίγο μετά τις 9 το πρωί οι μετανάστες έφτασαν με λεωφορείο στο κλειστό στάδιο της Ιεράπετρας και αφού έγιναν οι πρώτες ιατρικές εξετάσεις ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την φιλοξενία τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση