HomeHL-SportsΤα καλύτερα της 9ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα

Τα καλύτερα της 9ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakisΤου Ευθύμη Φασουλάκη

 Το διήμερο 24-25/11 διεξήχθη η ένατη αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Μια αγωνιστική με μια νίκη και μια ήττα για τις ελληνικές ομάδες, αποτελέσματα εκπλήξεις αλλά και ευρείες σε έκταση νίκες .
Ας δούμε τα καλύτερα αυτής της αγωνιστικής αλλά και μια συνοπτική παρουσίαση των υπολοίπων παιχνιδιών.

Γαλατασαράι- Μπαρτσελόνα  78-64 : Η Γαλατά , μετά τις συνεχόμενες ήττες , αρχίζει και δείχνει τα δόντια της , καθώς μετά τον Ολυμπιακό , υπέταξε και την Μπαρτσελόνα στην έδρα της με 78-64. Οι Τούρκοι είχαν το προβάδισμα από την αρχή του αγώνα όμως στο δεύτερο ημίχρονο , επέβαλλαν πλήρως τον ρυθμό τους φτάνοντας πολύ εύκολα στην νίκη απέναντι στην ταλαιπωρημένη από τραυματισμούς , ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Για την Γαλατά , κορυφαίοι ήταν οι Σίλμπ με 18 πόντους , 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ και Γκιουλέρ με 18 πόντους και 7 ασίστ ενώ για τους Μπλαουγκράνα ,ο Ράις με 22 πόντους προσπαθούσε μόνος του.

Η Γαλατά με αυτήν την νίκη ξεκόλλησε από την τελευταία θέση, ενώ η Μπαρτσελόνα έπεσε από τις θέσεις που δίνουν πρόκριση στην επόμενη  φάση και τώρα πρέπει να τρέξει.

Ολυμπιακός- Μακάμπι Τελ Αβίβ 73-80 :  Ο ΟΣΦΠ , πέταξε βαθμολογικά τουλάχιστον , στα σκουπίδια το διπλό στο ΟΑΚΑ την προηγούμενη αγωνιστική καθώς ηττήθηκε στο ΣΕΦ από την απρόβλεπτη Μακάμπι με 80-73.

Οι Ισραηλινοί είχαν το προβάδισμα σε όλη την διάρκεια του αγώνα , εκμεταλλευόμενοι την επιμονή στα τρίποντα της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου παρά την μεγάλη αστοχία . Η  διαφορά έφτασε ακόμα και τους 18 πόντους (49-67)  για να μειώσει τελικά ο Ολυμπιακός απλά για το τελικό 73-80.

Για τους νικητές, οι Άιβερσον με 14 πόντους  και 8 ριμπάουντ , Σίλευ με 19 πόντους , Σμιθ με 10 πόντους και 10 ριμπάουντ και Γούιμς με 12 πόντους , 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ ήταν οι πρωταγωνιστές της μεγάλης αυτής νίκης ενώ για τον Ολυμπιακό ο Λοτζέσκι με 15 πόντους και με τρίποντα που μείωσαν την διαφορά ήταν ο μόνος που ξεχώρισε.

Η Μακάμπι δείχνει να ξεπερνά την κακή αρχή που έκανε και βάζει πλώρη για πρόκριση , ενώ ο Ολυμπιακός πρέπει να σταθεροποιήσει την απόδοσή του για να βάλει υποψηφιότητα για πλεονέκτημα έδρας.

Αναντολού Εφές-Ερυθρός Αστέρας 100-79 :  Σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα της αγωνιστικής , η Εφές κέρδισε με 21 πόντους τους ανήμπορους να αντιδράσουν , Σέρβους και δείχνει να αποκτά επιτέλους αγωνιστικό ρυθμό. Η ομάδα του Περάσοβιτς αποκτούσε προβάδισμα με γεωμετρική πρόοδο κατά την διάρκεια του αγώνα μέχρι να φτάσει στην άνετη τελική επικράτηση.

Για την Εφές ανάμεσα σε πολλούς , ξεχώρισαν οι Ερτέλ με 17 πόντους και 7 ασίστ  και Μπράουν με 20 πόντους , 9 ριμπάουντ , 4 ασίστ και 3 τάπες , ενώ για τον Αστέρα προσπαθούσαν μόνοι τους οι Τζένκινς με 20 πόντους και Γκούντουριτς με 14 πόντους.
Οι Τούρκοι δείχνουν μετά τα άσχημα αποτελέσματα των πρώτων αγωνιστικών ότι μπορούν να διεκδικήσουν με αξιώσεις την πρόκριση ενώ ο Ερυθρός Αστέρας αντίθετα δείχνει να ξεφουσκώνει και να παίρνει την φυσιολογική του θέση στο δεύτερο μισό του πίνακα.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μπασκόνια  112-84 : Οι Πρωταθλητές Ευρώπης ήταν καταιγιστικοί απέναντι στους Βάσκους τους οποίους κέρδισαν με 28 πόντους διαφορά . Η Μπασκόνια έκανε το λάθος να προηγηθεί με 27-17 στην πρώτη περίοδο και η ΤΣΣΚΑ σαν θυμωμένη αρκούδα , μετέτρεψε το -10 σε +28 στην διάρκεια του αγώνα.

Για την ΤΣΣΚΑ , ο Τεόντοσιτς, έπαιξε και για τον απόντα Ντε Κολό , καθώς πέτυχε 34 πόντους και έδωσε 10 ασίστ  , ενώ άξιος συμπαραστάτης του ήταν και ο Όγκουστιν  με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ ενώ για τους Βάσκους ,οι Λάρκιν  με 18 πόντους και Μπεμπουά με 19 προσπάθησαν αλλά δεν απέτρεψαν το μοιραίο.

Νίκη  που την διατηρεί στην πρώτη θέση για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη , ενώ και οι Βάσκοι παρότι έχασαν , διατηρούνται σε τροχιά πρόκρισης στην επόμενη φάση καθώς πρόκειται για εντός προγράμματος ήττα.

Παναθηναϊκός – Νταρουσάφακα 86-80 :  Σπουδαία νίκη από ψυχολογικής αλλά και βαθμολογικής άποψης , πέτυχε το βράδυ της Παρασκευής , ο ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ απέναντι στην πολύ ποιοτική ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ.

Οι Πράσινοι στο επίσημο ντεμπούτο των Τζέιμς και Γκάμπριελ , είχαν το προβάδισμα σε όλη την διάρκεια του αγώνα και παρότι η Νταρουσάφακα , όπως είχε κάνει και η Μακάμπι , πέρασε μπροστά προς το τέλος του αγώνα είχε την ψυχραιμία να πάρει τελικά την νίκη.

Για τους Πράσινους ξεχώρισαν οι,  Μπουρούσης με 18 πόντους και 5 ριμπάουντ , Σίγκλετον με 13 πόντους και 6 ριμπάουντ , Ρίβερς με 13 πόντους , Παππάς με 12 και Καλάθης με 11 πόντους 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ ενώ για τους Τούρκους οι Κλάιμπερν με 26 πόντους και 9 ριμπάουντ και Γουοναμέικερ  με 19 πόντους.

Σημαντική νίκη για τον ΠΑΟ , μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες , που τον φέρνει ξανά σε θέση ισχύος για την πρόκριση και του δίνει και ψυχολογική ώθηση σε ένα σημείο της χρονιάς που παρά τον τραυματισμό του Γκιστ , το ρόστερ μοιάζει πλήρες με τις προσθήκες των Γκάμπριελ και Τζέιμς και χρειάζεται και εκτός έδρας νίκες για να ζητήσει την υπέρβαση . Κόντρα στην λαβωμένη Μπαρτσελόνα την επόμενη αγωνιστική είναι μια καλή ευκαιρία για μια τέτοια νίκη.

Η Νταρουσάφακα δεν έχασε και πολλά με αυτήν την ήττα , πέραν του ότι μπήκε στο γκρουπ των ομάδων με ρεκόρ 5-4 και απομακρύνθηκε λίγο από τις 3 πρώτες θέσεις.

Στα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής : Ρεάλ – Ούνιξ Καζάν 89-75 , Αρμάνι Μιλάνο-Φενερμπακτσέ 70-79 και Ζαλγκίρις- Μπάμπεργκ 86-72 .

Η Ευρωλίγκα φέτος είναι πιο αμφίρροπη από ποτέ και η πρόκριση και η τελική κατάταξη θα κριθούν ίσως και την τελευταία στιγμή .

Ως τότε απολαμβάνουμε το υπερθέαμα των 8 σπουδαίων αγώνων τουλάχιστον κάθε βδομάδα .

Διαφήμιση
Διαφήμιση