Φθινοπωρινός ή για την ακρίβεια … ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός στην Κρήτη για ένα ακόμη τριήμερο, καθώς από το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης και κυρίως από το ξημέρωμα της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου 2016 αναμένεται … βαρυχειμωνιά, με αξιοσημείωτη πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και πολύ ισχυρούς βοριάδες στα πελάγη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, το … άνυδρο φθινόπωρο διάγει τις τελευταίες του μέρες στην Κρήτη και την τελευταία ημέρα του Νοεμβρίου ο χειμώνας θα εγκατασταθεί για τα καλά στο νησί.

Το σαββατοκύριακο οι αρχικά ανατολικοί άνεμοι θα παραχωρήσουν τη θέση τους σε νοτιάδες που θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία ακόμη και στους 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ δεν αποκλείεται το πρωί του Σαββάτου να εκδηλωθούν ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στη Δυτική Κρήτη.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα, οι μέρες θα είναι ηλιόλουστες και οι νότιοι άνεμοι εντάσεως έως και 5 μποφόρ θα εξακολουθήσουν να πνέουν στις περισσότερες περιοχές του νησιού.

Σταδιακή μεταβολή των καιρικών συνθηκών θα αρχίσει να σημειώνεται από το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης και το πρωί της Τετάρτης πλέον θα έχει έρθει … ο χειμώνας. Τους νοτιάδες θα διαδεχθούν πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι που θα πνέουν στα πελάγη, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση. Βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως στα βόρεια παράλια της Κρήτης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση