HomeHL-9O Δήμος Ηρακλείου στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Τουρισμού στις Βρυξέλλες

O Δήμος Ηρακλείου στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Τουρισμού στις Βρυξέλλες

Στο επίκεντρο η ένταξη του Μινωικού Πολιτισμού στο θεσμό των «Πολιτιστικών Διαδρομών»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Ηράκλειο είναι ο πρώτος Δήμος στην Ευρώπη που καλείται να συμμετάσχει στην επίσημη εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον Τουρισμό. Η εκδήλωση ονομάζεται European Tourism Day, διεξάγεται στις 29 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες, είναι παγκόσμιας εμβέλειας και συνήθως καλούνται κράτη, φορείς του τουρισμού, όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Περιφέρειες.

Η πρόσκληση στον Δήμο Ηρακλείου, η οποία προέκυψε μετά από τις επαφές του Εντεταλμένου Συμβούλου Τουρισμού κ. Gian Andrea Garancini, αποτελεί μια τιμητική εξαίρεση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής της εξωστρέφειας και των διεθνών επαφών με πολλαπλά οφέλη που ακολουθεί στον συγκεκριμένο τομέα η δημοτική αρχή.

Εισηγητής στην εκδήλωση, θα είναι ο περιφερειακός σύμβουλος για θέματα τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία επίσης έχει προσκληθεί, κ. Μιχάλης Βαμιεδάκης. Ο κ. Garancini και ο κ. Βαμιεδάκης στο περιθώριο της European Tourism Day θα έχουν συνάντηση και με τον Διευθυντή του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Stefano Dominioni για το θέμα της ένταξης του Μινωικού Πολιτισμού στον θεσμό των Πολιτιστικών Διαδρομών. Η συγκεκριμένη συζήτηση είχε ανοίξει από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό και τον κ. Garancini, στην συνάντηση τους με την Πρέσβειρα Πολιτισμού του Συμβουλίου κ. Luisella Pavan – Woolfe, τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Βενετία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση