HomeHL-EconomyΜίχαλος στο Bloomberg: «Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι πρόωρες εκλογές»

Μίχαλος στο Bloomberg: «Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι πρόωρες εκλογές»

Τηρεί μετριοπαθή στάση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ελληνική οικονομία έχει σταθεροποιηθεί και θα γυρίσει σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης του χρόνου, εκτίμησε στην τηλεόραση του Bloomberg ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος στο πλαίσιο αφιερώματος του δικτύου για την επενδυτική μεταστροφή που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα απέναντι στα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία.

Ο κ. Μίχαλος ωστόσο τηρεί μία πιο μετριοπαθή στάση έναντι των επίσημων εκτιμήσεων και προβλέπει ότι το ΑΕΠ θα μπορούσε να αυξηθεί περίπου 1,5%.

«Καταγράφεται μία σημαντική βελτίωση στον τουρισμό και τις υπηρεσίες που θα συνεχιστεί και του χρόνου και ελπίζω πως και με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων θα δούμε περισσότερα success stories το 2017 στη χώρα μας», σημείωσε ο κ. Μίχαλος.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ εκτίμησε πως προς αυτή την κατεύθυνση θα βοηθήσει και μία συμφωνία για το ελληνικό χρέος ενώ εξέφρασε την ελπίδα πως «με την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης ο κ. Ντράγκι θα ανταποκριθεί στις υποσχέσεις του να εντάξει τη χώρα στο QE, που θα ανακουφίσει τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις».

Υπό τη σκιά των νέων σεναρίων που διακινούνται από εχθές και την πιθανότητα πρόωρων εκλογών, υπογράμμισε ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει να γίνει. «Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε τώρα είναι πρόωρες εκλογές», σημείωσε και διατύπωσε την άποψη ότι «πρέπει να ολοκληρώνονται οι πολιτικοί κύκλοι».

Όπως είπε «αυτό που χρειαζόμαστε είναι συνεργασία σε όλα τα επίπεδα. Το πολιτικό σύστημα πρέπει να καταλάβει ότι είναι μία εθνική κρίση και να δράσει αναλόγως. Αυτό είναι το μήνυμα απ’ την επιχειρηματική κοινότητα που πρέπει να περάσει στο πολιτικό σύστημα», σημείωσε ο ίδιος.

Ερωτηθείς για τη διάσταση μεταξύ θεσμών – ΔΝΤ και κυβέρνησης στα εργασιακά και κυρίως στις ομαδικές απολύσεις ο κ. Μίχαλος μίλησε για αντίφαση, αφού διαφωνούν για κάτι για το οποίο δεν αφορά το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού επιχειρείν.

«Αφορά μόνο τις, δυστυχώς, λίγες μεγάλες επιχειρήσεις που βρίσκονται στη χώρα μας και τις τράπεζες. Οι ομαδικές απολύσεις για τις οποίες υπάρχει διάσταση δεν αφορά τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας που είναι οι μεσαίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις», κατέληξε ο κ. Μίχαλος.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση