HomeHL-9Συνεδριάζει εκ νέου η ΠΕΔ Κρήτης για τη διαχείριση του προσφυγικού

Συνεδριάζει εκ νέου η ΠΕΔ Κρήτης για τη διαχείριση του προσφυγικού

Ηχηρή η απουσία Μουζάλα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στη Λότζια, με τη συμμετοχή όλων των δημάρχων του νησιού, προκειμένου να συζητηθεί για άλλη μια φορά η υποδοχή και φιλοξενία των 2.000 προσφύγων, που αναμένεται να φτάσουν στο νησί μας την Άνοιξη του 2017.

Ηχηρή απουσία στην αυριανή συνεδρίαση είναι εκείνη του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος για άλλη μια φορά παρά τις δεσμεύσεις του για συμμετοχή σε συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης, λόγω…ανειλημμένων υποχρεώσεων, δεν είναι εφικτό να ταξιδέψει μέχρι την Κρήτη.

Επίσης κατά τη σημερινή συνεδρίαση, αναμένεται να υπάρξει ενημέρωση για τις επαφές που κάνει το διάστημα αυτό η Αναπτυξιακή Ηρακλείου, καθώς έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας το πρόγραμμα διαχείρισης των προσφύγων, με την Ύπατη Αρμοστεία στην Αθήνα.

Ωστόσο η Σύμπραξη Φορέων Χανίων για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση θα είναι τελικά η ΜΚΟ που θα αναλάβει τη διαχείριση της φιλοξενίας των προσφύγων, όποτε και αν έρθουν στα Χανιά.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του parakritika.gr, όλα ξεκαθαρίστηκαν μετά από συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος του ΕΒΕ Χανίων Γιάννης Μαργαρώνης και ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝ Χανίων και της Σύμπραξης Γιάννης Παυλάκης, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, αμέσως μετά τα όσα αποφασίστηκαν στην ΠΕΔ Κρήτης, να αναλάβει το συντονισμό η Αναπτυξιακή του Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση