HomeΕΛΛΑΔΑΌλγα Γεροβασίλη: Αναποτελεσματική η υποχρεωτική κινητικότητα

Όλγα Γεροβασίλη: Αναποτελεσματική η υποχρεωτική κινητικότητα

Τι ανέφερε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Δημόσιο θα εξοικονομήσει 800 εκατ. το 2017 και 2018 από την μείωση της γραφειοκρατίας και των δαπανών που απαιτούνται για την εθελούσια κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, ανέφερε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλή για το νομοσχέδιο που αφορά την κινητικότητα.

Όπως τόνισε η υπουργός τα χαρακτηριστικά του νομοσχεδίου είναι:

ο αμιγώς εθελούσιος χαρακτήρας της κινητικότητας. «Η υποχρεωτική κινητικότητα αποδεδειγμένα είναι αναποτελεσματική και βοηθά στην άνθιση του πελατειακού κράτους», σημείωσε.

η υποχρέωση δημοσιοποίησης των κενών θέσεων σε διαδικτυακή πλατφόρμα στην οποία κάθε υπάλληλος θα υποβάλλει την αίτησή του.

ότι αρκεί η υπογραφή μόνο του φορέα αποδοχής για την μετακίνηση του υπαλλήλου

η μετακίνηση θα γίνεται εντός τριών μηνών και χωρίς τις δεκάδες υπογραφές που χρειάζονταν στο παρελθόν.

ότι θεσμοθετούνται κοινοί κανόνες και τελειώνουν οι ειδικές διατάξεις κινητικότητας.

ότι εισάγεται δικαίωμα απόσπασης για τους συζύγους δημοσίους υπαλλήλους.

«Η μεταρρύθμιση θα υλοποιηθεί, είναι το μεγάλο μας στοίχημα και θα το κερδίσουμε», τόνισε η κ. Γεροβασίλη επισημαίνοντας ότι «ο δημόσιος τομέας είναι ο μεγάλος ασθενής» και «παραλάβαμε ένα δημόσιο τομέα εχθρικό τους πολίτες και τους εργαζόμενους», αλλά «γνωρίζουμε ότι χωρίς αποτελεσματική δημόσια διοίκηση δεν θα υπάρξει παραγωγική ανασυγκρότηση στη χώρα και δεν θα βγούμε από την κρίση».

«Ο νόμος δεν θα μπορέσει να εφαρμοστεί», είπε από την πλευρά του ο εισηγητής της Ν.Δ. Γιώργος Γεωργαντάς, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν τα οργανογράμματα των υπηρεσιών μέσα σε τέσσερις μήνες.

Το επόμενο νομοσχέδιο θα αφορά το κλαδολόγιο, τόνισε η εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Θελερίτη, επισημαίνοντας ότι «από 1.440 οι κλάδοι θα γίνουν λιγότεροι από 400».

naftemporiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση