Η αναγκαιότητα κατασκευής ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου που να παρέχει ασφάλεια και ταχύτητα στις μετακινήσεις και τις μεταφορές από το ένα άκρο της Κρήτης έως το άλλο, αναδείχθηκε στην συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης, μέσα από την ομόφωνα θετική γνωμοδότησή της για την μελέτη του οδικού τμήματος του ΒΟΑΚ από Βρύσσες έως Ατσιπόπουλο, συνολικού μήκους 22χλμ.

Η συνεδρίαση διεξήχθη παρουσία του μελετητή Ιωάν. Καραδήμα, του επικεφαλής της Διευθύνουσας Υπηρεσίας της μελέτης Γεωργ. Αγαπάκη, του Δημάρχου Αποκορώνου Χαρ. Κουκιανάκη των αντιδημάρχων Ρεθύμνης Νικ. Κονταξάκη και Μιν. Αλεφαντινού, καθώς και αρκετών ενδιαφερομένων κατοίκων των περιοχών διέλευσης.

Στην εισαγωγή που έγινε από τον πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος Αντιπεριφερειάρχη Νικ. Καλογερή, τονίστηκε η σημασία της απόφασης σε μια πολύ κρίσιμη χρονικά συγκυρία για την χρηματοδότηση και υλοποίηση του ΒΟΑΚ στο σύνολό του, μετά την θετική αποδοχή της πρότασης του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη τόσο από πλευράς ΕΤΕπ. που αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση του έργου με ρήτρα διαθεσιμότητας. όσο και από την κυβέρνηση αλλά και τους άλλους πολιτικούς φορείς που επιτέλους αναγνωρίζουν ότι ο εμπαιγμός της Κρήτης και των Κρητικών πρέπει να λάβει τέλος.

Όλοι τοποθετήθηκαν σε πνεύμα ενότητας και συνεργασίας στηρίζοντας τις θέσεις που εκφράστηκαν από την Περιφέρεια αλλά και τους Δήμους Ρεθύμνου και Αποκορώνου, ενώ οι προτεινόμενες αλλαγές και διορθώσεις έγιναν αποδεκτές στο σύνολό τους από τον μελετητή και τα στελέχη της  Διευθύνουσας Υπηρεσίας.

Οι προτάσεις έγιναν στην προσπάθεια βελτίωσης της προτεινόμενης λύσης τόσο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των διερχομένων αλλά και των κατοίκων των όμορων περιοχών, όσο κυρίως για λόγους προστασίας και ανάδειξης του εξαιρετικού φυσικού περιβάλλοντος της βόρειας ακτογραμμής που αποτελεί και τον σημαντικότερο πυλώνα ανάπτυξης όλων των παραγωγικών τομέων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Επιπρόσθετα η Επιτροπή έδωσε θετική γνωμοδότηση για την δημιουργία δύο μονάδων επεξεργασίας αποβλήτων εκσκαφών και κατεδαφίσεων (ΑΕΕΚ) σε Χανιά και Άγιο Νικόλαο, ενώ ομόφωνα έγινε αποδεκτή η πρόταση για σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Ελληνικού Οργανισμού – Δήμητρα (ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ) για την υλοποίηση του έργου: «Δημιουργία Πιλοτικού Πειραματικού Αμπελώνα -ΔΗΠΠΑ».

Διαφήμιση
Διαφήμιση