HomeΚΡΗΤΗΘετική εξέλιξη για το Καπετανάκειο ήρθε από τη βουλή

Θετική εξέλιξη για το Καπετανάκειο ήρθε από τη βουλή

Υπουργείο Υποδομών: «Μπορεί να δημοπρατηθεί η β΄φάση του έργου με τις μεταβατικές διατάξεις»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας 2014/94/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 22ας Οκτωβρίου 2014 για την ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων, απλοποίηση διαδικασίας αδειοδότησης και άλλες διατάξεις πρατηρίων παροχής καυσίμων και ενέργειας, και λοιπές διατάξεις» τοποθετήθηκε ο Γραμματέας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ο Βουλευτής, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον πρόσφατο νόμο 4412/16 για τον οποίο δεν έχουν ακόμη εκδοθεί οι εφαρμοστικές και κανονιστικές πράξεις με αποτέλεσμα να προκύπτει αβεβαιότητα για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για την ολοκλήρωση ενταγμένων έργων, όπως αυτό της β’ φάση του Καπετανακείου και διχογνωμία των αρμόδιων υπηρεσιών Δήμου και Διαχειριστικής Αρχής.

«Κε Υπουργέ, το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ , είναι έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης και έχουν υποβληθεί από τον Δήμο στην Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ, χωρίς να έχετε εκδώσει εσείς απόφαση για τα πρότυπα τεύχη.

Απαντήστε μας: Αν μπορεί να προχωρήσει η δημοπράτηση με την προηγούμενη νομοθεσία, όπως έχει απαντήσει το Υπουργείο Οικονομίας ή αν πρέπει να περιμένουν την έκδοση των εφαρμοστικών και  κανονιστικών πράξεων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κεγκέρογλου.

Ο κ. Σπίρτζης, παίρνοντας τον λόγο αναφέρθηκε στο θέμα του Καπετανακείου, δηλώνοντας πως ισχύει μεταβατικό διάστημα  και ότι τα ήδη ενταγμένα έργα στο ΕΣΠΑ, μπορούν να δημοπρατηθούν με βάση την προηγούμενη νομοθεσία, η οποία ισχύει ως τις 30-04-2017 και στην  κατεύθυνση αυτή  θα δοθούν  οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Κεγκέρογλου με σχετική ερώτησή του είχε φέρει το θέμα στη Βουλή, όπου το Υπουργείο Οικονομίας είχε απαντήσει ότι μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία, αφού έχει μεταβατικό διάστημα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση