HomeΚΡΗΤΗ«Δεν θα αντιμετωπίσουμε την έξαρση του λαϊκισμού, υιοθετώντας τον»

«Δεν θα αντιμετωπίσουμε την έξαρση του λαϊκισμού, υιοθετώντας τον»

Οι θέσεις της ΝΔ για την αναγκαιότητα αλλαγής στο πολιτικό σκηνικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90.1 και την Μαριάννα Πυργιώτη, ο Γραμματέας της Π.Ε. Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε όπως χαρακτηριστικά είπε:
«την αναγκαιότητα αλλαγής του πολιτικού σκηνικού και την απομάκρυνση της συγκυβέρνησης-ατύχημα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

«Βρισκόμαστε μπροστά στην πρόκληση μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής κι αυτή τη στιγμή είναι απαραίτητη η στράτευση όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που στρέφονται απέναντι, στον εθνικά επικίνδυνο λαϊκισμό, που εκπέμπει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι  ΑΝΕΛ. Πρέπει να σταθούμε απέναντι  στην ανευθυνότητα και τον  τυχοδιωκτισμό της σημερινής κυβέρνησης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γραμματέας της ΝΔ.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης αναφερόμενος στην ομιλία του Προέδρου του κόμματος στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ο κ. Αυγενάκης τόνισε την αναγκαιότητα να μπει το συντομότερο δυνατόν σε εφαρμογή ο οδικός χάρτης εξόδου από την κρίση που παρουσίασε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΔΕΘ, η «Συμφωνία Αλήθειας».

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση ο κ. Λευτέρης Αυγένακης, δήλωσε «είναι μια κυβέρνηση που αποτελεί πολιτικό ατύχημα, στην ιστορία του τόπου μας, και από την άλλη είναι εγκλωβισμένοι σε ιδεοληψίες, κι ότι κοιμάται τον ύπνο του δικαίου», ενώ, εν συνεχεία πρόταξε την ανάγκη για άμεση προσφυγή στις κάλπες: «ας αποφασίσει ο ελληνικός λαός, αν όντως εκτιμά, εγκρίνει επικροτεί, όλη αυτή τη συμπεριφορά και τη στάση της σημερινής κυβερνήσεως.»

Ο κ. Αυγενάκης θέλοντας να υπογραμμίσει την αφερεγγυότητα της κυβέρνησης αναφέρθηκε στις προεκλογικές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και τις άστοχες επιλογές Βαρουφάκη που «λίγο έλειψαν να στοιχίσουν στην χώρα την έξοδό της από το ευρώ και την Ευρώπη. Ο κ. Τσίπρας ήταν αυτός που πούλησε, ελπίδα και μοίρασε απογοήτευση, που πούλησε υποσχέσεις για τη 13η σύνταξη και 14η σύνταξη, υποσχέθηκε ότι θα καταργήσει το μνημόνιο κι έφερε, ένα τρίτο μνημόνιο. Και από την άλλη ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, πριν δύο χρόνια, υποσχέθηκε 12δις παροχές, και σήμερα έχουμε 9 δις μέτρα, το τρίτο μνημόνιο και πιθανόν, και τέταρτο. Πρέπει βέβαια να θυμόμαστε και τον ρόλο του κ. Βαρουφάκη, σ’  αυτή την παρατεταμένη διαπραγμάτευση, που τελικά έφθασε στο σημείο 0, δηλαδή στην έξοδο της χώρας μας από την ευρωζώνη και την ευρωπαϊκή οικογένεια.»

Ο Γραμματέας της ΝΔ έκλεισε την συνέντευξη με την ακόλουθη δήλωση «δεν θα αντιμετωπίσουμε την έξαρση του λαϊκισμού, υιοθετώντας τον. Φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια κυβέρνηση που αδυνατεί να λειτουργήσει, να παράξει έργο και κυρίως να προσφέρει την ασφάλεια, που χρειάζεται ο Έλληνας πολίτης σήμερα.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση