HomeHL-SportsΤα καλύτερα της 5ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ

Τα καλύτερα της 5ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakisΤου Ευθύμη Φασουλάκη

 

Το διήμερο 22-23/11  πραγματοποιήθηκε η 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ . Οριστικοποιήθηκαν σχεδόν όλες οι θέσεις της επόμενης φάσης με λίγους ομίλους να παραμένουν αμφίρροποι , είχαμε πάρα πολλά γκολ και εκπλήξεις όπως την ήττα της Μπάγερν από την Ροστόφ.

Aς δούμε τα καλύτερα παιχνίδια της αγωνιστικής αλλά και μια συνοπτική παρουσίαση των υπολοίπων.

Ντόρτμουντ-Λέγκια 8-4 : Το παιχνίδι με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης. Το θέαμα ήταν εκπληκτικό και οι δύο ομάδες μακριά από σκοπιμότητες προσέφεραν κάτι το μοναδικό στους θεατές . Σκόραραν 9 διαφορετικοί ποδοσφαιριστές και με αυτό το αποτέλεσμα η Ντόρτμουντ κρατά την τύχη στα χέρια της για την κατάληψη της πρώτης θέσης , εφόσον δεν χάσει από την Ρεάλ στο Μπερναμπέου την επόμενη αγωνιστική.

 Σεβίλλη –Γιουβέντους 1-3 :  Οι Σεβιγιάνοι ξεκίνησαν πολύ καλά τον αγώνα και προηγήθηκαν με γκολ του Παρέχα στο 9 , όμως η Μεγάλη Κυρία ισοφάρισε με αμφισβητούμενο πέναλτι του Μαρκίζιο στο 45ο λεπτό . Από εκείνο το σημείο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο παρότι η Σεβίλλη έπαιζε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Βάσκεζ στο 36.
Όμως η Γιούβε κατάφερε να ξεκλειδώσει την άμυνα της Σεβίλλης με εκπληκτικό σουτ του Μπονούτσι στο 84 και γκολ του Μάντζουκιτς στο 93 που σφράγισε την νίκη και έδωσε στους Ιταλούς την πρώτη θέση στον όμιλο.

Μπεσίκτας – Μπενφίκα 3-3 :  Εκπληκτικό παιχνίδι και στην Τουρκία , όπου η Μπενφίκα στο 31 με το γκολ του Φέισα προηγήθηκε με 3-0 καθώς είχαν προηγηθεί αυτά των Γκουέντες στο 10 και Σεμέδο στο 25. Το 0-3 ήταν το σκορ του ημιχρόνου και οι Λουζιτανοί είχαν βάλει γερά θεμέλια νίκης.

Όμως οι εκπληκτικοί φέτος Τούρκοι δεν το έβαλαν κάτω και πήραν την ισοπαλία καθώς ο Τοσούν στο 58 , ο Κουαρέσμα στο 83 με πέναλτι και ο Αμπουμπακάρ στο 89 , έκαναν το σκορ 3-3.
Έτσι οι Τούρκοι μένουν στο κόλπο της πρόκρισης στους 16 , ενώ η Μπενφίκα έχασε την ευκαιρία να εξασφαλίσει την πρόκριση από σήμερα.

Ροστόφ – Μπάγερν 3-2 :  Μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της χρονιάς έγινε σήμερα στην Ρωσία , όπου η Ροστόφ πήρε την πρώτη της νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ . Και τι νίκη! Επικράτησε με 3-2 της Μπάγερν , πήρε ισχυρό προβάδισμα για πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ και έθεσε την αντίπαλο της ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης  της πρώτης θέσης.
Οι Βαυαροί προηγήθηκαν με τον Ντάγκλας Κόστα στο 35 αλλά ο Αζμούν έκανε το 1-1 στο 44 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.
Ο Πόλοζ με πέναλτι έκανε το 2-1 στο 51 αλλά ο Μπερνάτ ισοφάρισε γρήγορα για το 2-2 που παρέμεινε ως το 67 όπου ο Νομπόα με εκπληκτικό φάουλ στο 67 έδωσε την νίκη στην Σταχτοπούτα Ροστόφ.

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια Άρσεναλ και Παρί μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις με το 2-2 να δίνει την πρώτη θέση ως τώρα στους Γάλλους , Λέστερ ,Ρεάλ και Μονακό με νίκες 2-1 επί  Μπριζ ,Σπόρτινγκ και Τότεναμ αντίστοιχα , εξασφάλισαν την πρόκριση όπως και η Μπαρτσελόνα , Μάντσεστερ Σίτυ , Ατλέτικο , Πόρτο και Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Τέλος η Νάπολι με την ισοπαλία απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου δεν εξασφάλισε την πρόκριση ακόμα και θα κληθεί να το κάνει μέσα στο Ντα Λουζ την τελευταία αγωνιστική.

Αυτά έγιναν σε αυτήν την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ  οι καλύτεροι έχουν αρχίσει ήδη να ξεχωρίζουν και η επόμενη αγωνιστική προμηνύεται ακόμα καλύτερη καθώς διακυβεύεται τόσο η πρόκριση όσο και η πρώτη θέση των ομίλων που είναι το ζητούμενο για τις ομάδες για το όσο το δυνατόν καλύτερη κλήρωση στην επόμενη φάση.

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση