HomeHL-9Στο φυσικό τους περιβάλλον τρεις θαλάσσιες χελώνες μετά τους τραυματισμούς τους

Στο φυσικό τους περιβάλλον τρεις θαλάσσιες χελώνες μετά τους τραυματισμούς τους

Φιλοξενούνταν στο Ενυδρείο Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο φυσικό τους περιβάλλον θα βρεθούν ξανά τρεις θαλάσσιες χελώνες caretta-caretta, μετά την αντιμετώπιση των τραυμάτων τους από τους εργαζόμενους στο τμήμα ενυδρειολογίας του Ενυδρείου Κρήτης.

Η απελευθέρωση τους θα γίνει σήμερα στις 11 το πρωί στην παραλία μπροστά από τις εγκαταστάσεις του ενυδρείου.

Η μία χελώνα, 28 κιλών βρέθηκε να επιπλέει αδύναμη, με ανοιχτό εκτεταμένο βαθύ παλαιό τραύμα στο κεφάλι από προπέλα σκάφους τον Αύγουστο του 2015 στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ελούντας και Σπιναλόγκας.

Η δεύτερη, 3 κιλών, βρέθηκε εκβρασμένη, μπλεγμένη σε μάζα πλαστικών σκουπιδιών (σάκο, μάσκα κατάδυσης, πετονιές αλιείας με αγκίστρι, κ.ά.) μέρος των οποίων είχε καταπιεί, ενώ άλλες πλαστικές ίνες είχαν τυλιχτεί στο μπροστινό πτερύγιο στη βάση του, ενώ έφερε επιπλέον πλήθος εκτοπαρασίτων (βδέλλες) στο δέρμα και στο πλάστρο (κοιλιακή χώρα καβουκιού).

Η χελώνα βρέθηκε το Νοέμβριο του 2015 σε ακτή στην περιοχή του Ανισαρά Ηρακλείου.

Η τρίτη χελώνα, 1,5 κιλού, ακαθορίστου φύλου, βρέθηκε τον περασμένο Ιούνιο στην περιοχή Επισκοπή Ρεθύμνου, από εθελοντές του συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ, τραυματισμένη από αγκίστρι στον οισοφάγο με την πετονιά να προεξέχει από το στόμα της, αρκετά δραστήρια.

Οι χελώνες, μεταφέρθηκαν για περίθαλψη στις εγκαταστάσεις του Ενυδρείου Κρήτης και μετά από 16, 13 και 5 μήνες παραμονής και φροντίδας, υγιείς πια, αρκετά ζωηρές, μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια στο φυσικό τους περιβάλλον.

.

Διαφήμιση
Διαφήμιση