HomeHL-GreeceΛάρισα: Παρέμβαση εισαγγελέα για το 4χρονο παιδάκι που παραλίγο να καεί ζωντανό

Λάρισα: Παρέμβαση εισαγγελέα για το 4χρονο παιδάκι που παραλίγο να καεί ζωντανό

Ζούσε σε σπίτι χωρίς ρεύμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το δράμα μιας μονογονεϊκής πολύτεκνης οικογένειας αποκαλύφθηκε, στη Λάρισα, μετά τη χθεσινή τραγωδία, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός τετράχρονου αγοριού.

Μια μάνα που μεγάλωνε μόνη τα τρία της παιδιά βρίσκεται σήμερα ενώπιον της Δικαιοσύνης αφού εξετάζεται για το εάν φέρει ευθύνες για τη σωματική βλάβη που υπέστη ο μικρότερος υιός της, όταν, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο διαμέρισμά που έμενε.

Το παιδί βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, στην Αθήνα, με μηχανική υποστήριξη αφού φέρει σοβαρά εγκαύματα.

Ο Δημήτρης Δεληγιάννης, αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας στη Λάρισα, μίλησε στο protothema.gr για την πολύτεκνη οικογένεια και για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

«Είναι μια οικογένεια η οποία είναι γνωστή στην υπηρεσία από παλιότερα. Δεν υπήρχε κάποιο αίτημα της μητέρας για υποστήριξη από τις κοινωνικές υπηρεσίες. Η γιαγιά,η μητέρα της, δηλαδή, στηρίζεται μέσα από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ και από το κοινωνικό παντοπωλείο. Είμαι σε θέση να γνωρίζω τη γυναίκα η οποία εργάζεται σε νυχτερινή δουλειά ως γκαρσόνα. Γνωρίζω ότι τα τρία παιδάκια της δεν τα παραμελούσε».

Ο κ. Δεληγιάννης υποστηρίζει πως η μητέρα δεν έπραξε τα αναγκαία από τη στιγμή που η ΔΕΗ της είχε κόψει το ρεύμα, βάζοντας εν αγνοία της σε κίνδυνο τόσο τη δική της ζωή όσο και των παιδιών της. «Για μένα υπάρχει ένα σκοτεινό σημείο γιατί από τη στιγμή που υπήρχε διακοπή ρεύματος δεν απευθύνθηκε στην κοινωνική υπηρεσία. Ήξερε ποια είναι η κοινωνική υπηρεσία αλλά δεν απευθύνθηκε. Η μητέρα της όμως είχε απευθυνθεί. Από την άλλη η αλήθεια είναι ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω πάντα, η διακοπή ρεύματος ήταν τις τελευταίες δυο με τρεις εβδομάδες. Δεν είναι δηλαδή μια ιστορία έξι μηνών, ενός χρόνου όπου η οικογένεια ζει κάτω από δύσκολες συνθήκες».

Για την υπόθεση έχει επέμβει εισαγγελέας, η οποία εξετάζει τη μητέρα ενώ έχει ζητήσει και την παρέμβαση της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου για τα άλλα παιδιά. «Η εισαγγελέας έχει ζητήσει κοινωνική λειτουργό που ξέρει την οικογένεια προκειμένου να κάνει την έκθεσή της. Υπάρχουν διάφορα θέματα τα οποία πρέπει με έναν τρόπο να αντιμετωπιστούν.

Η μητέρα είναι χωρισμένη αλλά από όσο γνωρίζουμε υπάρχει μια λειτουργική σχέση με τον πρώην σύζυγό της. Τα παιδιά δεν ήταν παραμελημένα γιατί μέσα στο σπίτι μαζί με τα παιδιά και τη μητέρα ζούσε και ο παππούς. Από την πλευρά της εισαγγελέως βέβαια υπάρχει μια εξέταση σε όλα τα επίπεδα.

Η εικόνα που υπάρχει από την κοινωνική λειτουργό είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο κακό σενάριο αλλά εμείς θα περιμένουμε τα αποτελέσματα των όποιων εξετάσεων της μητέρας. Γι’ αυτό είμαι πάρα πολύ συγκρατημένος.

Σε τέτοια περιστατικά ο εισαγγελέας εξετάζει όλα τα επίπεδα από παραμέληση έως εγκληματική αμέλεια. Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει σωματική βλάβη του παιδιού και ο εισαγγελέας εξετάζει όλες τις διαστάσεις για το αν έχει ευθύνη ο ενήλικας που το είχε στην επίβλεψή του.

Δεν έχει βγει ακόμα κάποιο πόρισμα από τι προκλήθηκε η φωτιά. Πιθανολογείται από κερί αλλά μην ξεχνάμε ότι το συμβάν έγινε στις 8 το πρωί που είχε ξημερώσει και το ένα το παιδί είχε φύγει για το σχολείο. Περιμένουμε να βγει η πραγματογνωμοσύνη. Αυτό που προέχει τώρα είναι να γίνει καλά το παιδί» επεσήμανε στο protothema.gr ο κ. Δεληγιάννης.

Σε δηλώσεις του ο πύραρχος Ιωάννης Ράπτης εξήγησε ότι από την έρευνα διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι. Η φωτιά και τα εύφλεκτα υλικά είχαν προκαλέσει πυκνούς καπνούς στο διαμέρισμα.

Περιγράφοντας τις σοκαριστικές σκηνές είπε ότι μόλις οι πυροσβέστες μπήκαν στο σπίτι εντόπισαν και πήραν το τετράχρονο αγοράκι από το κρεβάτι του και στη συνέχεια το παρέλαβε πλήρωμα του ΕΚΑΒ ενώ αργότερα διακομίστηκε στην Αθήνα, αφού η κατάσταση της υγείας του κρίθηκε πολύ κρίσιμη.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση